Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Are there any significant changes in 2.04 bios?

No, only some small adjustments in the driver environment at boot and some DSDT changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, only some small adjustments in the driver environment at boot and some DSDT changes.

Which in layman's terms means...?

LOL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm too lazy to disassemble the AML just to check, I guess some power related features, or might be a tweak for the 750m, no idea... could be tons of stuff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Svl7 have you looked into the vbios update for the 750m? Tried using -4 -5 -6 on nvflash still get the same error.

Thanks again for all the hard work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh my god, I am also affected by the i7 throttling in games. God I wish I stayed with the i5.

If I force throttlestop my temps skyrocket in prime95 to 100C.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i'm too lazy to disassemble the aml just to check, i guess some power related features, or might be a tweak for the 750m, no idea... Could be tons of stuff.

i would love to know the changes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh my god, I am also affected by the i7 throttling in games. God I wish I stayed with the i5.

If I force throttlestop my temps skyrocket in prime95 to 100C.

How would the i7 be throttling if you're using ThrottleStop? It's supposed to reach 105C and then instantly shut down. Did you do a bad paste job when you mounted the new CPU? What TIM did you use? Maybe loose heatsink?

Prime95 will obviously heat up the CPU much more than any game ever will. How hot does it get in actual games?

I repasted my 3630QM not too long ago and from the sound of it it's running cooler than your 3632QM, which is rather strange. If I'm just running Prime95 by itself the CPU settles between 90-95C. It only goes above 100C if FurMark/OCCT is also running at the same time. It reaches 75-80C in 3DMark 11 and 80-85C in BF3 (most CPU-intensive game on the market). This is on a cooling pad with 27-30C ambient temperature (yes my room is hot). ThrottleStop is turned on for everything.

I have a hard time believing you regret moving from the i5 to the i7, unless you don't do content work or play demanding games, because the i7 is literally twice as fast. Seeing as you have SLI the i7 will increase GPU usage tremendously in something like BF3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SOB. I can't get ANYTHING windows related to boot up for some reason. Not Windows 7, not Windows 8, neither recovery options, nor the windows 7 cd. Across the board epic failure right now. The only thing I can get running is Ubuntu, which I had set up already (thank God). I'm wondering if it has to do with the BIOS, as it seems to be giving me similar BSOD errors.

SVL7, could you possibly pm me on how I'd go about flashing back to an earlier BIOS version from Linux/Ubuntu? I would greatly appreciate it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
SOB. I can't get ANYTHING windows related to boot up for some reason. Not Windows 7, not Windows 8, neither recovery options, nor the windows 7 cd. Across the board epic failure right now. The only thing I can get running is Ubuntu, which I had set up already (thank God). I'm wondering if it has to do with the BIOS, as it seems to be giving me similar BSOD errors.

SVL7, could you possibly pm me on how I'd go about flashing back to an earlier BIOS version from Linux/Ubuntu? I would greatly appreciate it!

Wow. Sorry to hear about that. Can you at least POST and enter BIOS? You could flash the backup of your original BIOS from a USB stick by following the steps in the OP on a working PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wow. Sorry to hear about that. Can you at least POST and enter BIOS? You could flash the backup of your original BIOS from a USB stick by following the steps in the OP on a working PC.

Thanks oct. I was able to use Ubuntu to copy over the original bios backup, and just flashed that . The flash worked, but Win dows still doesn't, lol. I forgot I had dismantled W8 somewhat, so it shouldnt work either way. But my W7 home edition gives me a BSOD when i try to boot it up. The W7 I was using worked just fine earlier today, and I made no changes since then. For some reason the OS just took a massive dump :/. looks like ill have to reinstall, since I can't even do safe mode. Sigh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks oct. I was able to use Ubuntu to copy over the original bios backup, and just flashed that . The flash worked, but Win dows still doesn't, lol. I forgot I had dismantled W8 somewhat, so it shouldnt work either way. But my W7 home edition gives me a BSOD when i try to boot it up. The W7 I was using worked just fine earlier today, and I made no changes since then. For some reason the OS just took a massive dump :/. looks like ill have to reinstall, since I can't even do safe mode. Sigh.

If you have the BSOD dump files, I highly suggest you post them here so the experts can diagnose the problem for you:

BSOD Help and Support - Windows 7 Help Forums

BSOD Crashes and Debugging - Windows 8 Forums

Thy have been invaluable to me in the past.

Also, when you reinstall Windows, I suggest going with the Nvidia 314.22 WHQL driver unless you have specific reasons to use something in the 320.XX branch. Based on my own experiences and the general reactions over the Internet, it's been one of the most problematic branches in recent memory. Hopefully, the next branch is a lot more stable and will also see the long-anticipated release of ShadowPlay, but for now I'm staying with 314.22.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the Error 104 fix mandatory to use or will the initial 2.04 and SLI updates suffice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am now on svl7 modded 2.02 bios. do i need to flash back to original inorder to flash updated 2.04 modded version?

and can i know is there any voltage difference between 650m and 750m on modded bios or they same?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

No, you don'y need to go back to stock v2.02.

When you changed over to the modded v2.02, you created a backup of your stock v2.02.

This file can be used to create you personal v2.04 modded BIOS.

This worked fine for me.

Greetings,

Auke

i am now on svl7 modded 2.02 bios. do i need to flash back to original inorder to flash updated 2.04 modded version?

and can i know is there any voltage difference between 650m and 750m on modded bios or they same?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Svl7 have you looked into the vbios update for the 750m? Tried using -4 -5 -6 on nvflash still get the same error.

Thanks again for all the hard work.

I am experiencing the same error. Bios v2.04, 750m SLI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone tried the 802.11ac/a/b/g/n wifi cards on Y500?

I am about to pull the trigger on Intel 7260 wifi card HMC (PROVANTAGE: Intel 7260.HMWG Dual Band Wireless AC 7260 2X2 AC+BT HMC)

It is the correct model and it can replace the stock 2230- card and it has BT 4.0 too.

The only problem might be the antenna, will it be able to tackle the 5Ghz channels?

Or will i have to buy new antennae too?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am experiencing the same error. Bios v2.04, 750m SLI.

Not sure what's going on, because what nvflash tells is not true. I'll check again to make double sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Not sure what's going on, because what nvflash tells is not true. I'll check again to make double sure.

I have tried latest DOS and Win versions of nvflash and result is the same. I appreciate your hard work. Thumbs up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

I was wondering if this broadcom BCM943228HMB WIFI Wireless N BT Bluetooth 4.0 Half MINI Card would be compatible with the Y500 once it's flashed?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
All Wifi Cards should work, as long as its mini PCIE and psychically fits in your computer, I do not see why it would not.

Thank you Chad. I originaly have chosen that one because it was on the Lenovo compatible list. I guess the point is moot if the bios is flashed. The ebay seller confirmed that the bios need to be flashed but I will wait until I receive the card. If it works with no flashing, even better. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

All Wifi Cards should work, as long as its mini PCIE and psychically fits in your computer, I do not see why it would not.

- - - Updated - - -

Updated worked with ez but its showing 2.04 for bios verison and the ec verison showing 2.02 is thats normal right? Thanks again

Hey vito357si I am also Having this problem If you came up with a solution that I missed please let me know

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am attempting to do this process. I made sure to search high and low through this thread before posting. I am stuck drag and dropping my .Bin over to the BiosFixer2.0.exe. It simply just doesn't do it. i have tried checking the compatiblity settings and launched it every way possible, from Xp sp2 to Windows 7. Also made sure to run as administrator. It still just gives the no-sign when attempting to drag the .bin over to it.

Could I get some advice? Any help would be great. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might need to install the latest .Net framework components.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am unsure as to why this may be, but I tried for the millionth time and it successfully made the mod file. Very strange. I have successfully flashed the BIOS to v2.04! I'm excited. The only thing now is 5Ghz dual band. I still cannot see my 5Ghz Wireless connection. I only see 2.4Ghz.

Any ideas?

Thanks for the reply, by the way, svl7.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By PepoJ
      Hello there!
      I am new on the forum. I'd need some help. I own a lenovo ideacentre t540-icb g, and i would need to unlock all the options in my bios, especially overclocking and thermal configuration. I tried with both amibcp and mmtool, but i didn't succeed (Error 18).
      I wonder if you could help me or give me some advice.
      Thanks in advance.
    • By thinkdad
      Hi,
       
      I need help in fixing my Thinkpad.

      I just got a T440p yesterday. It was working perfectly until the following:

      I reinstalled Windows and then I installed Vantage.

      I installed all the latest drivers.
      I also choose to install the bios update. The bios update ran in Windows and it asked me to restart. After restarting, the screen was blank. I tried powering it off and on and I saw the Thinkpad logo but after that the screen was blank.

      I tried powering on and off again and there's no Thinkpad logo now and the screen is just blank with the green power on. No sound, no nothing.


      Here's what I tried:
      Pressing the power button 10 times and then holding it for 30 seconds. Unplugged and battery is detachted Detached the CMOS battery and the reattached it Removed the ram, harddisk and optical disk drive. Attached the battery and inserted the charger. I turned it on and there was a couple of beeps Tried pressing FN+R and created a bootable USB I'd like to ask: How do I fix this? What do I need to do?
      Can I reflash the bios in some other way? Do I need to buy a new motherboard? Will this solve the issue? It's my first thinkpad and I'm really excited but I was bummed out that this happened. Can you please help me?

      Thanks in advance!
    • By pippocarlot
      Hello everyone! I am looking for an answer to a problem I cannot find a solution to ... I purchased an Amd wx 4150 MXM GPU module su e bay to upgrade my HP 8570W Mobile Workstation which is currently equipped with a Fire Pro M4000. Once the new GPU has been installed, the PC screen no longer turns on but works only with external monitors connected via the docking station. The same happens once the drivers are updated! If I put the old card back on, the integrated monitor starts working again ... How can I fix it?
    • By Swick1981
      Bios Release Version – v2.0.0
       

       
      Updated or Modded Items:
      A11 UNLOCKED BIOS FOR m18Xr2 (UNLOCKED BY SVL7 AND FULL CREDIT GOES TO HIM FOR UNLOCKING!)
      SVL7 Also created the PRR2.EXE tool that allows you to flash the new bios by unlocking it.  (FULL CREDIT GOES TO HIM FOR THAT FILE PRR2.EXE)
       
      Here are ALL the things I've added, modded, and enhanced on this bios -
      I've added FULL LEGACY SUPPORT ON THIS BIOS with ONE or TWO CARDS (SLI).  You can FINALLY use Win 7 OS on your machine and run the 900 series GPU's! 
      This is a MAJOR breakthrough!
       
      LEGACY SUPPORT Confirmed.  Works with 900 series GPu's in single OR SLI formation Updated the Intel RST Legacy to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated Intel RST UEFI to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated the ONBOARD Video Card for the HD3xxx to v2171 - FROM v2132 Updated ONBOARD Video Card for the HD4xxx to v2171 - FROM v2132 Updated the LAN Firmware & PXE Boot from 2.0.5.9 to v2.0.6.6 ADDED NvMe Support for m18xr2 ADDED M.2 support for m18xr2 Updated CPU Microcode to v29 for the 2900 CPU's Updated CPU Microcode to v1c for the 3900 CPU's Updated GOP Driver for Intel Sandy Bridge CPU Updated GOP Driver for Intel Ivy Bridge CPU Updated MAIN GOP Policy module for the m18xR2 Eliminated some code that wasn't used in the m18xR2 Updated CSM Module (v2) Streamline some coding to make mod(s) run a little more efficiently (v2) Added FPARTS.TXT to rar file in v2. (I had forgot to add it in v1) v2.5 to be released shortly.  I've updated a few more modules that I didn't realize could be updated.  (It's only 3 modules, but it's still an update!)   It should be released in about a week.  Hope this helps ya'll!  
      Instructions to flash:
      Use a flash drive to create a boot disk into dos Unzip ALL files into the root of the flash drive (flash.bat, r2final.bin, fpt.exe, flash.bat, prr2.exe, fparts.txt,m18r2.hdr, m18r2.hdr.bin, readmefirst.txt) BOOT INTO DOS – Note, that when you set the bios to legacy in order to boot into dos, you MAY have to reinstall OS!  (Just be prepared to reinstall no matter what) Once you boot into dos, run the file flash.bat It will unlock your bios (THANKS TO SVL7’s BIOS UNLOCKING TOOL – ALL CREDIT TO HIM FOR THIS TOOL!) Let it flash… Reboot your pc, and enjoy the MASSIVE updates!  
      Be on the lookout as I do plan to release newer version with more updates in the future.  However, it wont be for at least a few weeks as I'm now working on legacy support for the m17xR4 and several other systems.  So please be patient!
       
      ENJOY!
       
      Thread link for more information and discussion:
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.