Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
andrewff2

Can We upgrade G73SW GPU?

Recommended Posts

ok, so I removed the video card (empty vga slot now) and reassembled and powered on the system. I get the wifi light on the front base, and the keyboard rest shows the caps and number lock on solid, as well as the 3 lights in that upper left panel. tapping the caps lock key does nothing. no lights changing, no hard drive light showing. I didn't touch the 460m vbios. actually, the card looks pristine. I've been very careful, and the card looks fine, but removing the x-bracket was the most traumatic thing I've done to it so I presumed it would be the issue. In hindsight, I realize it was really stupid to start changing the modded vbios with a hex editor back to the original vbios to see when the internal lcd kicked back on (as it worked with the original vbios) since I have no idea what I was changing. (live and learn, I guess). If it's true that the vbios is also tied into or stored within the sbios also, that may be how I've screwed up the system. again, i'm completely guessing here (my donkey ears are flapping) so any brainstorming or feedback is greatly appreciated. maybe i'm completely wrong. I do see clips on ebay to allow in circuit reprogramming of bios chips, so maybe that is a better way to go than just replacing the chips? but if replacing the vbios and maybe even sbios chips will solve my problem.... i'm all for it. jmhdj you also mentioned that i'll lose my win7 key from the sbios if I replace that. thank you for that info. I do have the sticker with the key number still on the bottom of the laptop base, so I'm thinking if I go that route and I should just be able to retype the key in? (like on a desktop). I downloaded an iso file to do a clean install on the ssd drive and used that key and it worked, so hopefully I can do this when I replace the chip? if it isn't the vbios/sbios chip then I don't know what the issue. the system looks pristine otherwise and I have been really careful...but who knows.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does fans blow on full speed? It is concerning that caps lock key light is permanent..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does fans blow on full speed? It is concerning that caps lock key light is permanent..

yes, they do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any updates IshouldGo? I dont know what else you sould try to diagnose motherboard blindly.

Wait for new vbios chip so try first with that. If no progress then try with sbios reprograming.

On my side, there are small steps forward. Picture on internal screen is working fine everything else also works just fine besides gpu core was limited to max 150mhz. But we managed to overclock it to 300mhz. And 3dmark11 scored total 2996 points with graphics score of 2745 which is clearly better than I couls get with overclocked 460m.

post-5713-14494995411005_thumb.jpg

Update unlocked core to 640mhz 700mhz memory and runned 3dmark11 benchmak

73 Max temp

154 Max watts from wall

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally we got it :)

post-5713-14494995411166_thumb.jpg

174 watt from socket and 81c peak temperature

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats awesome JMHDJ!!!!

Did you change anything more than the not working lcd? Like powerbrick or anything inside the notebook??

Because the heatsink, inf files and vbios changes are a must to make it work am i right?!?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent. Great job jmhdj!! I'm still working on mine. Obviously andrewff2 - if jmhdj has his working well that is the best investment to go with. Very nice. :) I may have to take a summer break shortly for school but will hopefully get mine in order in August.

Share this post


Link to post
Share on other sites

<object id="dbfba929-d84a-b489-7938-8b83c89db781" width="0" height="0" type="application/gas-events-abn"></object>yeah i think i will pm jmhdj asking for vbios and mod inf so i can work with it too :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been following these projects as I am interested in upgrading my card, also. You all give me hope.

Quick question: what is the difference between the G73SW and my JW?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've been following these projects as I am interested in upgrading my card, also. You all give me hope.

Quick question: what is the difference between the G73SW and my JW?

Difference is in chipset I think as JW has Clarksfield and SW has Sandy Bridge microarchitecture. But AS we are talking about gpu Upgrade same GPUs that work on sw will 99% work on JW models and vice versa. With same modifications to get them to work on ofcourse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Jmhdj.

Can i have the bios/inf files i want them to make my upgrade too can you send them to by pm, or even upload them, and just post the link!?!?!?!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

I would like to upgrade my Asus g73sw. I would like to install in it gtx 770m. Could anybody help me and people like me, who also want to put this video card, and post link with vbios, which will work. Thanks in advance on behalf of all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I finnished my upgrade and internal lcd is working now. Have installed latest beta 320.14 driver i had to modify inf file though. But core does not go above 150mhz even that gpuz reports normal speeds. Nvidia inspector hwinfo and other programs report that core is not going above 150mhz. Even with 150mhz 680m is on pair with 460m. With 460m I got 1829 points on graphics and with 680m 1920 points. If svl7 read this can you share some thoughts please. I use 670mx vbios from asus g75vxit is only one that posts on internal lcd.

hay jmhdj.

how did you get the g73sw internal lcd working (i meen with your 3D motherbord) did you just use a g73jh (non 3D) lvds cable and it worked?? i just bought this g73sw: http://www.ebay.co.uk/itm/Asus-G73SW-/221456761653?nma=true&si=UQqxRNqPiRE%252BJhnS5AiGwe%252BXpig%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

i just realised it might be a 3d model .... so im wondering how u got it working? ..... if any1 here has the modded vbios for the 4gb 680m send me a pm please thanks :rugby:

Share this post


Link to post
Share on other sites

no not meny mods just a fuw heatsink mods and i still need to add an extra heat pipe temps at for regular use are around 30c - 40c then when gaming it cranks up to 75c to 85c post-1119-14494998183581_thumb.png

post-1119-14494998184435_thumb.png... well the score's are getting better now. thanks to jmhdj who gave me a hand with the drivers and its working better the latest score is around 7450 3dmark11 :

Generic VGA video card benchmark result - Intel Core i7-2670QM Processor,ASUSTeK Computer Inc. G73Sw

im not planing to overclock it until i get the extra heat pipe added. but i am very happy with its performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi ganjax, no i dont i will take some next time i have it apart. i used parts from a clevo p170m heatsink and asus g73jh heatsink and i still have to add 1 more heat pipe befor i can start to over clock without having to wurry about heat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone has managed to get vbios/inf files for the gtx680m upgrade into G73sw? I'm willing to pay by paypal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all.

Can you share working vBios for GTX680M 4GB Clevo version to get working this on my G73SW 2D version?

Im looking this for many days but no result, i have already Jh heatsink and stronger ac adapter, now i just need vBios :(

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Zoarilamb
      I fiddled around with modding my laptops BIOS to unlock XMP profiles and hopefully seeing if optimus could be disabled. After flashing my modded bios and trying it out, I noticed that my keyboards backlight no longer turns on. I was unaware it requires an official BIOS to function. They backlights wont turn on unless ASUS ATK package is installed but now it seems it also needs an official BIOS?
       
      The modded ROM and tool I used if anyone has any experience with this and doesn't mind telling me what to enable/disable, or anything else i can do to re-enable them 
        
    • By mstfa
      i want an unlocked bios.
      laptop: ASUS ROG G751JL
      GPU: GTX 965M with 2GB GDDR5
      stock bios rom: https://drive.google.com/file/d/1OiB61aGlFyfDYpN5e61Fo31x7OdyQg5H/view?usp=sharingGM204.rom
      i want it to be able to overclock it even more for gaming.
    • By dido
      Need help to modify BIOS of asus G75VW to use GTX 670MX...
       
      hello everybody. I want to put my gtx670mx in my asus g75vw ... but at the boot i get black screen... But the graphic card work properly on g75vx...
      Please is there somebody who can help me to do the process ? or to do it for me ? mp me please.... Dido
       
    • By rubendeus
      Hello!
       
      I have a notebook Asus X550CC.
      Some weeks ago my screen went black with the brightness working though (black screen but one can see brightness changes) - I couldn't figure out the root of the problem, since it was sudden and it works with an external monitor.
      Now, I was trying to install an SSD with a caddy. I went to BIOS to change the boot order, but couldn't find my SSD - so, I accidently disabled launch CSM option hoping it would recognize it or something. After that I couldn't access BIOS anymore and I have a very slow startup with dxgkrnl.sys, wdfilter.sys and CAD.sys showing not loaded in the boot log.
      I tried to:
      Remove CMOS battery for 8h  Short JRST2001 and JRST2002  Access BIOS through windows 10 troubleshooting None of the above worked for me
      The laptop does not restart or shuts down correctly as it gets stuck somewhere and I have to press ON/OFF button again in order to shut it completly. The only display I can see in the external monitor, during start-up is the windows 10 loading screen (can't see the asus loading screen) and it takes more than 5 minutes to get me there (seems like a bootloop).
       
      I hope someone may have the answer cause I'm running out of solutions 
       
      Thanks in advance, everyone!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.