Jump to content
svl7

Lenovo Y580 / Y480 'unlocked' BIOS versions

Recommended Posts

26 minutes ago, Berpeca said:

Hello everyone. I am a rookie member. I got a Lenovo Y580 which I want to flash it with the modified BIOS 5DCN90ww (V8.01) and I did flash it with the command fpt -f v801.rom  -bios and it went till the end with no errors but at the end shows that the 2 bioses are exactly the same. What Can I do to get a ready modified bios, I mean the real thing, unlocked, white list removal, advanced subMenues and gtx660M accelerated. I got a wirelessland 7260HNM DUAL BAND, 4.0 BT and 2x2 867Mbps which is awating the transformation of my Y580.  I 'll be willing to a down payment as a donation if that is ok with you. Final note on the 2 bioses, I compared them with the DOS command FC and there were many diffencies... I'll leave it to the experts, Gracias amigos!!!

pp3.jpg

Hi!

Send me your file backup of bios.  For creating backup of bios use attached program. Unzip attached archive directly on the Desktop and run the utility as Administrator (right click mouse). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. You can send me this archive "results" via PM or upload it to any fileserver and send me the link.

https://www.sendspace.com/file/mxoavw

or

http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Berpeca said:

Hi Klem, What an Honor! This is the URL of my backupbios resuelts as requested: https://www.sendspace.com/file/uzzq7r.

 

Well, also send me your screenshot in Nvidia Inspector utility.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

image.thumb.png.0c56e143310065d0bc62169e10e2b736.pngimage.thumb.png.0c56e143310065d0bc62169e10e2b736.png

8 hours ago, Klem said:

Well, also send me your screenshot in Nvidia Inspector utility.

image.thumb.png.0c56e143310065d0bc62169e10e2b736.pngI had tested this in gaming for an hour and if it passes here in Venezuela and even in Guatire that the ambient temperature is around 30 degrees Celsius and my 660M gets into the mid 70s, i.e. 75-78 C. it is ok, taking into account that there is a lot of headroon to cpu Tj=105 C, which is the cutoff temperature.  Anything else that you can provide to the mixt in order to inprove it is a bonus and is well received. Thank you for everything and we'll keep in touch... I image.thumb.png.0c56e143310065d0bc62169e10e2b736.pnghope this single screenshot be suffient if not please let me know.

 

Edited by Berpeca
material duplication, sorry. I'll eave it as it is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On your screenshots I see that unlocked bios already flashed and installed correctly.

Just reinstall Nvidia drivers with enabled option "Clean Install".

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/31/2013 at 2:17 AM, tomsaw said:

Thanks I'll try it out!

Has anyone been able to succesfully flash bios v8.01 yet??

Well, I did flash it but not successfully. I think there is some regions or blocks in the chips that are write protected. my flashing procedure is the same as everybody else.  Klem, I am afraid that I got no unlocked bios, no advanced submenues, no white list removed ( An unauthorized wireless network adaptor is plugged in, please turn off and remove) and some mixt results when it comes to the gtx accelaration. Pls somebody help me.

I will love to cooperate with any of you 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Berpeca said:

Well, I did flash it but not successfully. I think there is some regions or blocks in the chips that are write protected. my flashing procedure is the same as everybody else.  Klem, I am afraid that I got no unlocked bios, no advanced submenues, no white list removed ( An unauthorized wireless network adaptor is plugged in, please turn off and remove) and some mixt results when it comes to the gtx accelaration. Pls somebody help me.

I will love to cooperate with any of you 

 

Ok. Your bios mod done. Check PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Just BTW, why are other people asking for modded bios if the file is already in the first post? O.o

Edited by GoMati
post got messed up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all, I'm glad that I found that topic after so many years. Unfortunately I bricked my Lenovo and I was looking for my old modified bios.
Sad that I'm no longer promoted to download any files...
Once I got promoted I'll test what @svl7 coocked for us.

 

Thank you for including what the readme says, the zip file above is no longer available. It helped me a lot with unbricking my pc!

On 4/25/2017 at 8:19 PM, PlannedObsolescence said:

In the zip file from the link that Makinachan just posted, there is a folder called "Crisis," and inside of that folder is a readme and a bin file called "QIWY3.bin". Here is what the readme says:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Klem, i have similar problem like Berpeca. I tryied to flash v801 mod but nothing changed. Could you send the mod as well to me?
If you want, I can pay for this. After flash nothing changes. I don't have idea what is wrong... Still 950 MHZ on default clock. If you could, please reply to me on PM or here. Thank you in advance.

IMG_20191005_140537 (Duży).jpg

IMG_20191005_162827 (Średni).jpg

scr.PNG

Edited by escio

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, escio said:

@Klem, i have similar problem like Berpeca. I tryied to flash v801 mod but nothing changed. Could you send the mod as well to me?
If you want, I can pay for this. After flash nothing changes. I don't have idea what is wrong... Still 950 MHZ on default clock. If you could, please reply to me on PM or here. Thank you in advance.

IMG_20191005_140537 (Duży).jpg

IMG_20191005_162827 (Średni).jpg

scr.PNG

 

Hi!

Please, describe your problem more exactly. Because i don't understand what the problem you have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all, appreciate all of the info in this thread. I'm stuck on one issue and would appreciate any help.

 

I am trying to recover a bricked y580. It has two BIOS chips: EN25Q32B (4MB) and EN25QH16 (2MB). I am using a CH341A serial programmer.

 

How do I properly pad or edit the .bin BIOS file and split it between the two chips?

 

Edit: Success! There is hope if you brick a y580 with the v8.01 BIOS! It does require disassembly of the laptop so you can access the BIOS chips with a CH341a serial programmer. I used the SOP8 SOIC8 test clip with it to avoid any soldering.

 

After trying dozens of BIOS files, the ones that worked were from a polish forum. It is an actual non-modded version of the QIWY4 BIOS. The file, la-8002p.zip, contains the .bins needed for the BIOS chip and the EC chip.

Edited by terq55
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By GrayCryptoSpordium
      Well everyone...I have a confession to make-I flashed svl7 modified 970m vbios before I wiped my drivers! Everything seemed to run fine, I could game but noticed my clocks fluctuating a bit crazy. Figured I'd try a OC profile in afterburner while running a 27 27 26 26 clock in TS a bit stupid I know. Well 3d mark froze so I did a reboot...Black Screen on startup I heard windows boot so I feared I bricked my card. Tried external monitor..works fine. This is where my stupidity really hit the cosmos. I had another m15x 900p LCD laying around plugged that in. Worked fine back too overclocking bro! Well same thing happened. My profile was not overly crazy as I can remember. But I bricked another screen. Plugged in external monitor everything fine. I was using latest nvidia drivers 436.48 I believe. So I wiped drivers using DDU. Reflashed to stock clevo bios. Tried both LCD again still nothing. Installed old 7970m still nothing. Cleared CMos again nope. Reinstalled 970m with svl7 vbios with newest driver and been gaming on my external monitor. Have done some OC with inspector. Everything seems to work as it should. Temps and performance are great. Did I brick my monitors??? Never heard of this problem. 
    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
    • By 9vul14
      Hey allI, I need help  with modding my BIOS. I was wondering if anyone could help me mod my BIOS to unlock the 'Advanced' tab which I don't have on my InsydeH20 F.52 Rev 5.0 Bios? Thanks so much and I look forward to your response! Laptop: HP Pavilion x360  ba109tx
       
      Specs: 
      i7-8550U
      Nvidia Geforce 940MX
      Intel(R) UHD Graphics 620
      12GB DDR4-2400 SODIMM RAM
      128GB SSD, 1TB HDD
       
      Laptop Product Page: https://support.hp.com/gb-en/document/c05650773
      Vanilla BIOS: https://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-14-ba100-x360-convertible-pc/16851098/model/18161600
    • By Kunal Shrivastava
      Hi guys, I am the proud owner of a Clevo p775dm3-g notebook purchased from azom.systems (authorized Clevo reseller in India, Model rebranded as Azom Legion-17.3 inches). Here are my specs:

      Core i7 7700 (non-K version): undervolted by 110 mv and turbo boost disabled in BIOS- machine uses prema mod BIOS.
      GTX 1080: undervolted by 100 mv on all frequency steps using MSI afterburner voltage/frequency curve editor. clocks are untouched.
      16 GB DDR4: Cant remember clocks.
      1440p 120 Hz screen: No tinkering done to refresh rate.

      CPU has been delidded and repaste has been done on both CPU/GPU dies with gallium based TIM-Coolaboratory liquid ultra if I recall correctly.

      My issue is GPU hitting max temp limit of 90 degrees while playing DOOM and framerate drops from 110 avg to mid 60s-70s with horrible stuttering- this is thermal throttling for sure.

      System was running beautifully after repaste at 86 degrees max/ 77 degrees average at 100 percent fan speed. A month later I decided to see how much further I could push the system and ended up undervolting the CPU/GPU and RAM even further. The RAM undervolting part didnt work as well as I'd hoped, and I ended up resetting the BIOS to undo everything and reapply the previous setting (-110 for CPU with turbo boost disabled.) 

      I noticed that immediately after BIOS reset, both my CPU and GPU temps were 5-10 degrees higher even with the undervolt/underclock applied. Also, I think the fans were a bit louder before I reset the BIOS which leads me to believe that for some reason the fans are now capped at 80% max fan speed. There doesnt seem to be a fan speed selector in the BIOS or anywhere else so I cant say for sure whether this is a fan related issue or something else.Before the reset I could override the BIOS setting and set the fans to 100% by pressing fn+1, could I have done something to that setting after resetting the BIOS ? I dont think I have damaged the CPU or GPU as temps are holding fairly steady at 90-91 degrees and laptop doesn't shut down while gaming.

      If I have overlooked something or if anyone reading this has any solution help would be greatly appreciated.
      All settings/drivers/windows version/app version are exactly the same before and after BIOS reset.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.