Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y580 / Y480 'unlocked' BIOS versions

Recommended Posts

Looking forward to grabbing a wireless-ac7260 and giving this a go with my y580.

 

Thanks for all your hard work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't see why they have these requirements for downloading a file. All it's going to do is piss people off. I guess I'm off to make 4 more shitposts and wait a week to download a file.

  • Thumbs Up 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're all going to have to accept the fact that you're basically going to have pay the $6 membership fee to have access to these files. I paid the price and it was completely worth it given the amount of time and headaches that were saved.

 

I got the Intel 7260 AC card here: https://www.amazon.com/gp/product/B00MY9S692/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

 

I have a Y580. My bios version was v2.07. 

 

I downloaded the file named "[Y580][Y480]-'unlocked_BIOS'_660mGHzEdition_WhitelistMod.zip"

 

I got the error about the version not being newer than the current one I have, so I followed these directions:

  • Open platform.ini in notepad.
  • Find the line number 3: "SwitchString=ACEN DCEN CPVER:[1] FHRST RESSEN"
  • Change the "RESSEN" to "RESSDIS"
  • Save the file then launch InsydeFlash.exe.

Done.

Enjoy your new Wi-Fi card.

Edited by schmoofer

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12.10.2016 at 8:43 AM, schmoofer said:

You're all going to have to accept the fact that you're basically going to have pay the $6 membership fee to have access to these files. I paid the price and it was completely worth it given the amount of time and headaches that were saved.

 

I got the Intel 7260 AC card here: https://www.amazon.com/gp/product/B00MY9S692/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

 

I have a Y580. My bios version was v2.07. 

 

I downloaded the file named "[Y580][Y480]-'unlocked_BIOS'_660mGHzEdition_WhitelistMod.zip"

 

I got the error about the version not being newer than the current one I have, so I followed these directions:

  • Open platform.ini in notepad.
  • Find the line number 3: "SwitchString=ACEN DCEN CPVER:[1] FHRST RESSEN"
  • Change the "RESSEN" to "RESSDIS"
  • Save the file then launch InsydeFlash.exe.

Done.

Enjoy your new Wi-Fi card.

It is reality so easy as written by schmoofer. Okay when you get the f.....g screw out witch one has mounted skew.  Also without to drill round about 5 minutes.

I have also use the AC7260 and V2.07. All files you needed are in "[Y580][Y480]-'unlocked_BIOS'_660mGHzEdition_WhitelistMod.zip" (when u get it). Included antennas working well.

Thx to the community.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somewhere on the Internet I found out that there is also a BIOS which removes the blacklist on other LCD-Panels?
Sadly there were no links. Does this bios do it also?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm rather pissed, I've been reading and the instructions have been edited to actually make no sense, I even paid for the shtupid monthly crap to get the files but I'm stuck...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/08/2014 at 8:28 PM, blowntaha said:

How to setup an eGPU with Y580:

 

  1. Buy/get a PE4L-PM060A adaptor, GPU, and an appropirate PSU which is able to provide steady 12V/16A (or you can use two PSUs if your PSU can provide it but not at a steady rate.).
  2. Although not necessary, go ahead and download svl7's unlocked BIOS here. When I was troubleshooting my setup to get it working, I reverted to stock BIOS thinking the problem lied there, but eventually upon random startups, it would be buggy, and sometimes take a while AFTER rebooting for the display to switch from the internal LCD to an external monitor. Unlocking it lets you change an option that the stock does not allow, it also lets you tweak some other settings which may improve CPU performance.
  3. Go into the BIOS, and under configuration, change SWITCHABLE GRAPHICS to UMA GRAPHICS.
    1.  
    2. If you've unlocked it, go to Advanced settings, then to Video settings, select PCI Graphics (or PCI express, ... I'm writing this from memory), then change primary display to Auto-selected. For some better CPU performance, go to the power tab, CPU settings, then disable C-States, disable MSR Lock, and set the last two settings to the maximum. You can do this by hitting f6/f5 (can't remember which) after highlighting the option. Hit F10 to save and exit. If you don't have Throttlestop 6.0 already, download it, start it, and go to TPL settings (which are now unlocked thanks to disabled MSR Lock), and change 26 to 56 for the time setting, then set the long and short TDP to however you see fit. I personally use 56 for long and 60 for short. Apply, OK. Uninstall your NVIDIA drivers (I recommend DDU) and Lenovo Power Management.
       
    3. Power down everything (duh) and plug the PE4L in the WiFi slot or the empty modem slot (WiFi slot is easier since you can screw it). Flip your laptop over so it is upright, making sure it's on a flat surface. Plug in your GPU and any necessary 6-pin cables from your PSU along with your SWEX. And last but not least the floppy molex, peripheral cable to 4 pin cable onto the PE4L adaptor itself. If you don't have SWEX, you can just grab a paperclip, cut it into a U shape, put one end on the green wire hole space thing on the 20/24 ping PSU power cable and the other end in any black one (there is a black wire right next to the green). Place electric tape over the exposed part of the paperclip to secure it.
      1. If by chance your PSU *should* be capable, but you are having issues (like me), you can use two PSUs by having the second PSU power the PE4L adapter using the floppy molex. Use a second SWEX if you have one, or do the paper clip method.

 

[*]Power up both PSUs (the GPU fan/s should be spinning), wait a second then turn on your y580, install drivers and enjoy.

 

 

I'll post pics later.

3DMARK11.

6111 seems to be my max, since I can't push the clocks further than 1084/3225 core/mem, but it's probably that I don't have a "proper" PSU and/or know the right voltage.

Here's a vantage score, I only ran it once since I don't use it very often.

Has anyone attempted this on a Y510P?

I've already bricked my laptop once and wasted a lot of time fixing it. I don't want to take another chance. I am already on the modified BIOS fw and I do see the options he mentions above, but I don't know if this can also be applied to the Y510P.

When I first bricked my laptop I had changed the PCI graphics to auto (like how he mentioned) and changed the delay time to 3000ms. But I'm not sure which setting had caused the brick since I changed both settings at the same time after reboot. I'm thinking of trying just changing the PCI settings to auto this time but I don't want to brick again. Can someone shed some light on this and tell me if it's a good idea to follow the above instructions or if changing the PCI settings is risky.

Thanks in advance.

Edited by Imrule
Added more info about my situation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all this work. I always thought modding the bios would be in a pain in this ass with this laptop (y580) and never considered anything past that. Out of curiousity I began to look into after 4 years and I found this site! Now to get enough posts to download the actual file...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, I set up hdd password in my bios and I just want to get rid of this password. I tryed a few things but couldn't fix it. Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 01.12.2016 at 0:35 PM, cpzz said:

Guys, I set up hdd password in my bios and I just want to get rid of this password. I tryed a few things but couldn't fix it. Please help.

???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

Nice to see this thread is still alive - I saw blowntaha's post about Y580 eGPU - would the same go for a Y480 using EXP GDC Beast possibly?

And has anyone had success with Y480/580 using EXP GDC Beast and GTX 10XX series cards?

( I know this thread is not about that, but there is some discussion and wondering if this BIOS will benefit).

 

It seems this guy had no problem installing older GPU driver, then upgrading to latest without error 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/24/2016 at 2:28 AM, Imrule said:

Has anyone attempted this on a Y510P?

I've already bricked my laptop once and wasted a lot of time fixing it. I don't want to take another chance. I am already on the modified BIOS fw and I do see the options he mentions above, but I don't know if this can also be applied to the Y510P.

When I first bricked my laptop I had changed the PCI graphics to auto (like how he mentioned) and changed the delay time to 3000ms. But I'm not sure which setting had caused the brick since I changed both settings at the same time after reboot. I'm thinking of trying just changing the PCI settings to auto this time but I don't want to brick again. Can someone shed some light on this and tell me if it's a good idea to follow the above instructions or if changing the PCI settings is risky.

Thanks in advance.

I wrote that guide so that you would not run into any trouble under any circumstance (that I could think of). IME it was pretty much plug and play, aside from trying different mPCIe ports. and if I remember correctly, I think I maybe had to disable the iGPU in device manage

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see mods for the 2.07 and the 8.01 BIOS version.  When was the unmodified 8.01 issued?  Even checking the Lenovo site, they still have only 2.07 (5DCM40WW) listed as the current BIOS.

Edited by kwm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright so I have made it back to page 48 so far... still not sure about this but I decided to at least try a few things and see how they went... and apparently for me nothing works in Windows 10 (Yes I am selecting Run as Admin)  but when I go to backup the BIOS a CMD window opens and closes nothing happens. I found an alternative method to backup my BIOS using a Universial BIOS Backup but I Question if I can trust it... 
I couldn't run the HP USB Tool so I used Rufus and tried the version of Free Dos they provide and just seeing if it can see my BIOS when booted I get Error 103. I saw some mention of it but have not found the post so far. Basically it says it cannot find a supported device to flash. 

 

So at this point even if I pay for the modified files I cannot even backup and trust my bios nor flash it. I am hoping this is mainly due to Windows 10 but I am sure with all the other things you guys are working on in here (Graphics Card Pushes etc) that the information is hidden here somewhere but I don't know where yet. 

 

Also I saw mention of Insydeflash. Did someone come up with a way to bypass the DOS Flashing and get it done in Windows and I haven't stumbled across that post yet?

 

Thanks Everyone. 

 

Update:

So I decided to give this a try completely in DOS using my FreeDOS USB I made with Rufus. I made a Backup Folder without the Error 104 fix and one with. Without the Fix I got the 104 error but it saw the Flash Devices, with the fix it doesn't see the Flash devices and gives the 103 error. This makes me wonder if maybe the Fix is my issue since it suddenly cannot see the Flash Devices to even back them up (Which would also prevent flashing the fix obviously).

I guess we will see if this help's find a solution. 

DOS Test.jpg

Edited by Cross
Added more information

Share this post


Link to post
Share on other sites

edit: I accidentally posted this in the wrong forum. Sorry!

 

Spoiler

 

I think I bricked my laptop. I could update just fine, except I couldn't flash the EC. I saw a post which said that it wouldn't be a problem so I just rebooted and could get into bios. I changed the boot device priority to boot from my SSD instead of HDD. I looked at a lot of settings but other than an undervolt of 10mV, I didn't change anything. Now when I rebooted, I get a black screen and the keyboard backlight turns on. Otherwise it's just nothing. I don't think the laptop boots into windows, as just typing the password and pressing enter (the sequence which should get me into windows) does not make any sounds. Therefore I don't think it's just the screen.

 

So my summary is as follows:

1. Flashed modded 3.05, completed succesfully

2. Failed flashing of EC failed, and I just rebooted

3. Entered bios, changed boot device settings and an underclock of 10mV

4. Rebooted

5. Black screen, fan turns on and keyboard backlight turns on. Laptop responds to fn+space to change keyboard lighting and long-press of power button shuts down laptop. Laptop does not boot into windows.

 

I'm right now searching for a few guides on resetting the bios. I read a bit about the contacts behind the RAM which should do something, but I'm having trouble refinding those posts.

 

Any suggestions/quick fixes or things that I can check?

 

Thanks!

 

 

Edited by Blokmeister

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12.11.2016 at 1:43 PM, Kyuusaki said:

Somewhere on the Internet I found out that there is also a BIOS which removes the blacklist on other LCD-Panels?
Sadly there were no links. Does this bios do it also?

What is "blacklist on LCD-Panels"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any possibility to disable GPU throttling with this modded bios? There's no info on 1st page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Andrew2009
      Please could you check if it is possible to unlock my A17 BIOS? I have Alienware 17 R5(2013). 120 Ghz 3D. gtx 980 m. I want upgrade to 1070 but I have dark picture. Turns on but does not start with 1070. 980m-All good. What could it be?
    • By Aun
      I am trying to find unlocked bios for overclocking but i cannot find it from a few days please someone help in me. its for my alienware 17 r3 with 970m and i7 6700hq.
       
      my dumped gpu bios
       
      i would really appreciate your help!
       
      and btw rn i OCed thru msi after burner core clock +135 and memory clock +250.
       
      cpu gpuz pic
      gpu pic
       
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo G500 and G400 bios unlock.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
       
      For prepare unlocked bios you should post your request here and then send me your file backup of bios via PM or upload it into any fileserver and send me the link.  For creating backup of bios use attached utility. Extract attached archive directly on the Desktop and run utility as Administrator (right click mouse, choice "Run as Administrator). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM or upload it into any fileserver and send me the link.
      https://www.sendspace.com/file/mxoavw
      or
      http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo G780.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, in this case you can post your request in this thread.
       
      For prepare unlocked bios you can post your request in this thread, upload your file bios backup into any fileserver and post the download link. Or you can send me your file backup of bios via PM.  For creating backup of bios use attached utility. Extract attached archive directly on the Desktop and run Backup Utility as Administrator (right click mouse, choice "Run as Administrator"). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM.
      https://www.sendspace.com/file/mxoavw
      or
      http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html
    • By Yomaster
      Hello, 
       
      some of my computer specs are as follows: 
      CPU: I9-9900k
      GPU: RTX 2070
      memory: 32 GB (forget the manufacturer/ clocks)
      Dsanke bios mod
       
       
       I recently bought a 1440p screen that is 120hz capable, but it does not allow me to select the 120hz option. I have checked numerous places and all of the websites say that this screen is 120hz enabled. I have the dsanke bios mod on my computer. I see people being able to use this screen's 120hz functionality, but I can't get it to work. Any suggestions? If you need any additional information about my laptop, I will be happy to provide info.
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.