Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

[GUIDE] NVIDIA VBIOS flashing

Recommended Posts

On 9/2/2018 at 1:35 PM, HankGunn said:

Is there any benefit to this at all if you're not OCing and things are running smoothly?

 

The whole reason you'd do this is to try to squeeze a little more performance out of the rig. If you don't intend to do that and things are running smoothly, then no.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys, I've successfully modded my Dell 680m bios (Svl7's Dell 680m 80.04.33.00.32_'OCedition'_revised 1.0.0), it appears.

 

On Uniengine the specs read an increased 759/1800. Do I need to use something like afterburner, to get that performance? Or is the GPU just set to that now?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Everyone,

 

i am trying to flash a Clevo GTX 880m in a MSI GT70

I followed the guide (and looked at several others on other forums too) but upon booting from usb and trying to run either NVFLASH or NVFLASH64 with any of the options i get the error "This program cannot be run in DOS mode" (i have made sure from several sources that the NVflash version i am using is the DOS version.

Though i am able to use NVflash64 commands (both the DOS version and windows version) while in windows.

"NVflash64 -a" detects the GTX 880m in my system.

but any other commands (e.g trying to flash bios named 880m.rom with NVflash64 -6 880m.rom) gives me the error "I/O ERROR: Cannot open file: 880m.rom"

 

i have tried this with both DOS version and Windows version (within windows CMD because it doesnt work at all in DOS mode)

 

Any suggestions??

Share this post


Link to post
Share on other sites

managed to flash by putting all the commands and make a .bat file

had to overwrite the subsystem vendor id mismatch

though i did not put in any commands to freeze the window after commands were done executing but i saw the progress bar finish...

restarted machine

 

went into Bios>system information and GPU shows as "Unknown Device" and "Unknown Driver".

in windows is shows as "VGA Compatible Device" (before it was "Microsoft basic display adapter"

running the nvflash -a again shows that the GTX 880m is infact detected in windows.

but its not being detected by the windows as a GTX 880m (only as a VGA compatible device)

i am unable to install drivers.

the Bios i used was a MSI 8gb GTX 880m vBios from "techpowerup"

 

i am unable to download any of the modded bios on this forum (insufficient posts?). the svl7 bios pack at

seems useful but i cant download that too (insufficient privileges)

 

if the bios i used seems to be the probelm, can somone please point me towards a downloadable modded vBios for GTX 880m 8GB?

i am looking for stability and want to avoid any power throttling, not interested in any overclocking or boosts...

 

Thanks.

Edited by qamar198

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.