Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

[GUIDE] NVIDIA VBIOS flashing

Recommended Posts

On 20/09/2014 at 1:40 PM, rubblebeam said:

 

 

Edited by andrew indio

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 20/09/2014 at 1:40 PM, rubblebeam said:

hello, I have a problem and I need help, I have a clevo p170em with a radeon HD 7970M card, the card burned and I ended up getting another one gtx 485m. however this board was to an earlier model to my windows and does not accept the driver of it. I wonder if posivel make any changes in the bios or if you have any nvidia driver for this card that works in clevo p170em.
I am desperate because I need the card to work and do not have to buy another one now.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an Asus G73SW  and swapped the videocard to a Nvidia GTX 770M  (2 years ago)

i never changed the modded videocard driver ever since.

 

now i downloaded and modded the latest nvidia driver 372.70   but it fails to install (without driversinging enforced mode) on w10

do i have to flash another bios to be able to install a modded driver   or  is there some new way to mod nvidia drivers?

please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm new to the community but I'm trying to squeeze the most out of a 680M in a Clevo and have seen suggestions of using Dox's:

 modified drivers in addition to the modified vbios. Any benefit to that or do I just increase my risk of something getting screwed up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My gtx 780m in Clevo P170sm just died, looking to replace it with 880m. I'm new to this domain, so looking all over the place and found this. just trying to make some post to have enough permission to download this thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10.11.2016 at 5:30 PM, raindrop said:

My gtx 780m in Clevo P170sm just died, looking to replace it with 880m. I'm new to this domain, so looking all over the place and found this. just trying to make some post to have enough permission to download this thing.

 

I belive that You need at last 5 posts to download "stuff" from techinferno.

Edited by Ponury Typ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys.

 

Need help in flashing (in Windows) my Clevo build 980m back to stock for an RMA due to extreme throttling and overheating.  

 

It has been so long since I flashed my Premamod bios, I dont remember the flashing method I used.  However I know I did it within windows, not bootable USB. I do not have a flash drive handy not an external cd drive for this laptop.

 

I of course saved my stock bios in case of the need to return, but would very much appreciate being pointed in the right direction for instructions and links to the proper version of nvflash for windows 10 x64.

 

Any help greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey guys.

 

Need help in flashing (in Windows) my Clevo build 980m back to stock for an RMA due to extreme throttling and overheating.  

 

It has been so long since I flashed my Premamod bios, I dont remember the flashing method I used.  However I know I did it within windows, not bootable USB. I do not have a flash drive handy not an external cd drive for this laptop.

 

I of course saved my stock bios in case of the need to return, but would very much appreciate being pointed in the right direction for instructions and links to the proper version of nvflash for windows 10 x64.

 

Any help greatly appreciated.



It's most likely a bad thermal compound. Start from there mate. GC-Extreme is what I use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi good people, 

Can somebody PLEASE help me with my case?!

I have MSI GT70 notebook. It came with factory GTX 670M 3GB (which is dead now) and a friend of mine gave me DELL Alienware GTX 680M 2GB. The card is on working state, but it seems that something is not as it should be. The thing is, when I put the card in, sometimes the notebook recognizes it, but most of the time NOT and fails to work, and when it fails it won't recover again until I restart. Then when I restart, the notebook freezes and I should turn it off by unplugging it, wait for 10-15min. plug and power on again. Same thing again, again and again. Also, when I'm on GTX the notebook lags and works very slow, freezes, the screen flashes-recovers and so on. But when I pull of the GPU, my notebook works flawlessly (with Intel HD 4000). The very moment I put it back, the notebook starts lagging, crashing, rebooting by itself, etc etc. 

The reason I am writing here is that I NEED HELP if somebody can tell me what should I do to make the card compatible and work with my MSI, knowing that it's Dell Alienware GPU (and I saw on forums that I can use this type of GPU on MSI notebook):

Will flashing vBIOS help in my case?

I found 3 vBIOS:

DELL 2GB ->                      https://www.techpowerup.com/vgabios/128059/dell-gtx680m-2048-120611
MSI 2GB (unverified) ->   https://www.techpowerup.com/vgabios/154729/154729
MSI 4GB (verified) ->       https://www.techpowerup.com/vgabios/131796/msi-gtx680m-4096-120604

Wich one of these should I flash on to my Alienware 680M?

Will flashing vBIOS make the GPU compatible with MSI, and if YES, can someone PLEASE  tell me and show me the procedures and steps of how should I do that flashing and what vBIOS files should I use.

Thank you in advance,
JS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My situation is very similar to yours. Good luck with the GPU replacement.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is great. I'll certainly be carefully performing this operation once things stop being so hectic with university. My main issues are mainly with the firmware throttling of the system causing all and sundry games to break. Running the Y510p and I kept getting the firmware has throttled x core event coupled with games that should have run trivially crashing or freezing. Glad to know that it's probably not entirely my fault

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9.04.2014 at 5:00 PM, ntam said:

Hi inches!, could you send me a link where did you buy your card from, share the link please.

 

18 hours ago, Fetaznapleta said:

 

Yes, I would say it is safe.

Yup, thanks, just flashed msi bios to clevo card under windows 10 all is working great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*FIXED* Used the GPU switch to change between dedicated and onboard, when I switched it back to dedicated the bios shows as modded.

 

 

 

Hi, I have a 780m in my AW17 and I've flashed the bios no problem with 'Nvidia GTX 780m - 'OC edition' - rev02'. No errors or anything, however when I go back into windows Nvidia Inspector shows the bios as the original (80.04.AF.00.03) not as the new modded SVL7 one and all the overclock options are still limited as if its still stock. Its strange though because if i relaunch NVFlash it shows the flashed bios as the new modded one (80.04.B3.00.10)...

 

This is the first time using a modded vbios so im guessing im missing something...? I've not done anything within windows, ie drivers etc. Its using the most current Nvidia driver 

 

Thanks for your help in advance guys

Edited by SteveMonk

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guys so i tried to flash my ultrabay 650m in my lenovo y500 with the files provided here:

i had to --protectoff to even get the process starting..

it ran through and it said the flash is completed..

i restartet and nvidiainspector doesnt recognize a modified bios nor does it let me get past the 135 limit.. everything seems to be the same.. what can i do??

IMG_20170531_215744.jpg

something wrong with the pcie subsystem?

i have the modded 2.04. bios does this vbios only work when i have a modded 2.02 bios?

Edited by BigBuddha

Share this post


Link to post
Share on other sites

So Steve what are your overclocking results now with the 780m unlocked? Going to try the modded vbios on my P570WM, would like to see what the 780m can really do before upgrading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

help when i try to flash my 2nd graphic card it doesnt let me, is a gt650m (dual) it says error and the mistmatch thing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, does anyone have bios for GTX 970 from MSI gaming? I mean overclocked bios, i have troubles with mine, cant go more then 1450mhz on core with 1.241v, in msi AB. Games may crush and "device has been removed". I have 71% asic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I need a vbios for My Alienware M15X to upgrade GPU to DELL  Geforce GTX 680M .  Please share if you have. (I have problemes with installation of drivers, even then ****.inf  file is modded - system boots with black screen). 

P.S. Tried to download this file, but I have no permission... 

 

Regards.

Edited by Yidaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any benefit to this at all if you're not OCing and things are running smoothly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.