Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
depmixels

AMD Firepro M6100 in GT683R? (MS-16F2) (and other upgrades)

Recommended Posts

hello everyone, I have a MSI GT683R with a dying (pretty much dead actually) GTX560M in it.

 

I am looking to upgrade it to a new GPU, I have found a AMD Firepro M6100. (I first wanted to upgrade to a GTX970M, but that's too expensive for now... and corona is also making things difficult) I have already ordered a second heatsink to modify because I didn't want to modify the original heatsink it came with.

 

But, my question is. Does it even work in this system? I have heard of people getting it to work in the barebone variant of this system. But I am not sure if it would work in the 'fully loaded' variant.

 

Also, my games are mostly RAM/CPU dependent and I am looking for a little extra power in this system. I have found a I7-2860qm and I want to upgrade to 32GB of RAM, is it possible on this system? the sticker says 'max. 16GB of RAM' But I have feeling it says that due to the limitation of the cpu that's already on this system (I7-2630QM, 16GB RAM max.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried it in Gt780 - it does not boot, think the result will be the same for MSI GT683R

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/16/2020 at 8:13 PM, Lama876 said:

I've tried it in Gt780 - it does not boot, think the result will be the same for MSI GT683R

well, it does work... although you have to do it via VGA screen and use a unlocked BIOS to chan PCI ROM PRIORITY is set from EFI to Legacy.

 

Even though I managed to break this graphics card... it still sometimes show image, I am trying to get it to work on the internal screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried switching to PCI Legacy on unlocked BIOS from this topic?

 

Does it help getting image on internal screen?

 

If you have these unlocked BIOSes - please send GT780 and GT683 my way :)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Lama876 said:

Have you tried switching to PCI Legacy on unlocked BIOS from this topic?

 

Does it help getting image on internal screen?

 

If you have these unlocked BIOSes - please send GT780 and GT683 my way :)

 

 

 

 

well, that is exactly what I did and it didn't work, and no. i used a different unlocked bios. I am sorry :(

9 hours ago, Lama876 said:

 

If you have these unlocked BIOSes - please send GT780 and GT683 my way :)

 

 

btw, you are a promoted user. You can download these too right? if you can't... well i'll see what I can do for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't know there is a different unlocked BIOS, can you send it to me to try? Maybe it will help with other cards, do you have it for for only for GT683 or for GT780 as well?

 

Maybe changing Vendor ID to MSI ( 1462 ) in vBIOS would help? Do you know vBIOS editor that can change Vendor ID on GCN 2.0 (8000 series and up) AMD cards?

 

As for these BIOSes - yeah I just got promoted, downloaded a couple of BIOSes and now forum do not allow download more for some reason lol,


Funny enough I didn't got those that I was really after :)  GT683 and GT780

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/23/2020 at 12:00 AM, Lama876 said:

I didn't know there is a different unlocked BIOS, can you send it to me to try? Maybe it will help with other cards, do you have it for for only for GT683 or for GT780 as well?

 

Maybe changing Vendor ID to MSI ( 1462 ) in vBIOS would help? Do you know vBIOS editor that can change Vendor ID on GCN 2.0 (8000 series and up) AMD cards?

 

As for these BIOSes - yeah I just got promoted, downloaded a couple of BIOSes and now forum do not allow download more for some reason lol,


Funny enough I didn't got those that I was really after :)  GT683 and GT780

 

 

Sorry for the late comment, i'll see if I could get them for you

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/23/2020 at 12:00 AM, Lama876 said:

I didn't know there is a different unlocked BIOS, can you send it to me to try? Maybe it will help with other cards, do you have it for for only for GT683 or for GT780 as well?

 

Maybe changing Vendor ID to MSI ( 1462 ) in vBIOS would help? Do you know vBIOS editor that can change Vendor ID on GCN 2.0 (8000 series and up) AMD cards?

 

As for these BIOSes - yeah I just got promoted, downloaded a couple of BIOSes and now forum do not allow download more for some reason lol,


Funny enough I didn't got those that I was really after :)  GT683 and GT780

 

 

I think i got them, I now hope I won't get banned.

I actually founded it a bit unfair that only subscribed/promoted people could download this.
I could understand why they did it, but there are so little amount of downloads compared to the amount of views the post has gotten. so many people.. that couldn't get their hands on them

 

Here's the link, i put them in a zip. uuhhh i cannot use external links so I guess.. i have to comment multiple times?

 

I wasn't sure exactly which bios you wanted, soooo i downloaded multiple...

Edited by depmixels
removal of external link

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, depmixels said:

I think i got them, I now hope I won't get banned.

I actually founded it a bit unfair that only subscribed/promoted people could download this.
I could understand why they did it, but there are so little amount of downloads compared to the amount of views the post has gotten. so many people.. that couldn't get their hands on them

 

Here's the link, i put them in a zip.  https://drive.google.com/file/d/1udbT4ElOP_s3CGAdstsvCC2dztekRT16/view?usp=sharing

 

I wasn't sure exactly which bios you wanted, soooo i downloaded multiple...

Hi!

You should delete your external link, it's against from the forum rules!

You can read "User Account Promotion Rules" in this place:  https://www.techinferno.com/index.php?/announcement/4-user-account-promotion-rules-read-before-posting/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

hi, i have a medion erazer 6819 laptop (as i understand a clone of GT683) and also have a fire pro m6100 card. very interesting did you manage to get them to work together?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By IveGotRoot
      I have recently upgraded my laptop(an M6800 firepro 6100) and replaced it with an GTX 980m. Nvidia says that the latest driver(461) supports my card but i can only install up to 388.13 Ive tried to mod it but i can't figure it out. I can run the latest linux driver tho
    • By TheFlameParadox
      Hi everyone,
      i'm writing this post to ask you if someone is interested about making for me an overclocked gpu vbios.
      I have a Dell M6700 with a NVIDIA K3000M and i' m kinda good with it but i m searching about getting more performance from it.
      So basically i want to have a 850 Mhz OC vbios rom and a 950 Mhz OC vbios rom, is there anyone that can do this for me please ?
      I tried using kepler vbios tweaker but i remains stuck at 548.9 Mhz without going up and i can t figure how to do it.
      I'll attach my VBIOS BACKUP CLEAR COPY.
       
      PS: Tech Inferno seems to have upload problems now so if you want the rom image contact me pls asap
    • By Brian
      So AMD is back and in a big way, let us know which products you're most excited about and plan to build. Personally I have a 5950X, ASUS Dark Hero X570 motherboard, and soon an AMD 6900 XT GPU. First time in a very long time for an all AMD build! 
    • By pippocarlot
      Hello everyone! I am looking for an answer to a problem I cannot find a solution to ... I purchased an Amd wx 4150 MXM GPU module su e bay to upgrade my HP 8570W Mobile Workstation which is currently equipped with a Fire Pro M4000. Once the new GPU has been installed, the PC screen no longer turns on but works only with external monitors connected via the docking station. The same happens once the drivers are updated! If I put the old card back on, the integrated monitor starts working again ... How can I fix it?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.