Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
BasedKnight

P770DM-G 980M Won't Boot

Recommended Posts

I recently purchased a replacement 980M (Clevo model) for my P770DM-G after the original died, however, after installing the card the laptop doesn't boot. I only get a black screen, and after a couple minutes the fans spin to max before shutting down, which is the same thing that happens when I try to boot it without any gpu at all. I've tried the reset procedure, unplugging, removing battery, and removing CMOS, to no avail. It does beep before shutting down (I counted 22 times exactly). Anyone have any insight as to what the problem is?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, BasedKnight said:

I recently purchased a replacement 980M (Clevo model) for my P770DM-G after the original died, however, after installing the card the laptop doesn't boot. I only get a black screen, and after a couple minutes the fans spin to max before shutting down, which is the same thing that happens when I try to boot it without any gpu at all. I've tried the reset procedure, unplugging, removing battery, and removing CMOS, to no avail. It does beep before shutting down (I counted 22 times exactly). Anyone have any insight as to what the problem is?

Hi!

I think in your case it's a hardware problem. I think when your previous graphic card was died, then at the same time some element on the motherboard died at the same time, maybe some kind of power element to the graphic card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The motherboard should be ok. I since managed to get the laptop to boot to Windows but there is no video. I've been attempting to blind flash a stock 980M vBIOS using these instructions, 

, but with no luck. It fails everytime. Since I have no video, I enabled logging through nvflash and the error I get everytime in the log file is 'no nvidia display adapter detected'. I also get 2 beeps after Step 9, but according to the instructions it should only beep once when the flash is successful. It seems that the card and the laptop itself are both working there is just some incompatibility some where.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, BasedKnight said:

The motherboard should be ok. I since managed to get the laptop to boot to Windows but there is no video. I've been attempting to blind flash a stock 980M vBIOS using these instructions, 

, but with no luck. It fails everytime. Since I have no video, I enabled logging through nvflash and the error I get everytime in the log file is 'no nvidia display adapter detected'. I also get 2 beeps after Step 9, but according to the instructions it should only beep once when the flash is successful. It seems that the card and the laptop itself are both working there is just some incompatibility some where.

 

The motherboard itself is working, yes, but I mean that maybe some element on the motherboard is faulty, which giving the supply voltage only to the graphics card. Perhaps that’s why the new video card is not detected by the system, because it does not receive the necessary supply voltage.

Edited by Klem

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose that is possible. The original card died due to MOSFET failure. One failed, so I removed it and the card ran on the remaining 2 for awhile (just had to reduce the clocks to avoid black screens when running demanding games), then the remaining ones eventually burned out. I was sure it was something up with the vBIOS since I purchased the replacement from China, but I guess there is no way to know for sure if it's board related until I'm able to test another 980M.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/3/2019 at 9:18 AM, BasedKnight said:

I suppose that is possible. The original card died due to MOSFET failure. One failed, so I removed it and the card ran on the remaining 2 for awhile (just had to reduce the clocks to avoid black screens when running demanding games), then the remaining ones eventually burned out. I was sure it was something up with the vBIOS since I purchased the replacement from China, but I guess there is no way to know for sure if it's board related until I'm able to test another 980M.

Are you able to see the VBIOS version in the nvflash log? You might need to flash another VBIOS in order to get the card working in your system. If so you'll probably need to either use a SPI clip and a programmer to do a in circuit programming or desolder the VBIOS SPI flash chip and program it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, BAKED said:

Are you able to see the VBIOS version in the nvflash log? You might need to flash another VBIOS in order to get the card working in your system. If so you'll probably need to either use a SPI clip and a programmer to do a in circuit programming or desolder the VBIOS SPI flash chip and program it.

 

Not sure because every command I ran through nvflash would return a 'No Nvidia display adapters error' when checking the log file generated using a different computer. Every version. Even when just trying to backup the current VBIOS. Pretty much attempted everything I could considering having to work completely blind, and unfortunately don't have access to a programmer. I've since settled on the card just being defective and have sent it back (ordered from eBay shop in China). Will probably try my luck again this time from a different source.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, BasedKnight said:

 

Not sure because every command I ran through nvflash would return a 'No Nvidia display adapters error' when checking the log file generated using a different computer. Every version. Even when just trying to backup the current VBIOS. Pretty much attempted everything I could considering having to work completely blind, and unfortunately don't have access to a programmer. I've since settled on the card just being defective and have sent it back (ordered from eBay shop in China). Will probably try my luck again this time from a different source.

Yeah stuff like that from China do tend to be defective sometimes, my guess is that they don't always test the parts before selling it in order to cut costs. Hope it gets sorted out for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have the same problem. I have a XMG u706. My GPU GTX 970m 6gb GDDR5 died. I try a GTX 980m and my Laptop won't boot. I try without a GPU and I get some Beeptones.
I have a programmer , can I flash the GTX 980m with a clevo or a Vbios and can it work?

 

Sorry for my english , I'm from Germany.

 

Thanks and greetings

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the 980M from a Friend, it's from Dell(Alienware). The Laptop don't boot. I can't see any Pictures. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it's a Dell card it probably has a Dell vbios. You can try flashing a Clevo vbios if you have a programmer, but I have heard that Dell cards can have compatibility issues with Clevo's. When I had this problem I wasn't able to flash because I don't have a programmer. In order to a get everything working I had to get a Clevo gpu because no other cards would work in my machine. I could boot but would just get a black screen and video output.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay,

 

I have a Programmer and I can try to flash a vbios from Clevo on this card. 
 

Maybe the System Bios don‘t work with the GTX980m? 
 

I try a cmos reset but it won‘t work. 

Why I can‘t boot without a gpu my CPU I7 6700 have an integrated GPU-Chip.

 

Can a mod activated the integrated CPU? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If your laptop originally came with a 970M it should also work with a 980M. They are basically the same cards, the 980M just draws more power (and better performance of course). A stronger PSU may be needed (I have 230W) but should still boot and work normally when not under load. The integrated graphics on these machines were disabled, so you need a dedicated gpu installed, otherwise you get no display and the BIOS/EC will just shut the system down after a few moments. There is no way to enable the integrated graphics unfortunately. I think the problem is the card you have is a Dell version, but you may be able to get it working if you do a vbios flash.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I try a vbios from Clevo on this Dell card and give you an answer.

 

My PSU have 230Watt.

 

I think it‘s the Dell/Alienware Bios on this card. The 970m have a Clevo brand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Qvixot
      Hello everyone! First of all sorry if this isn't the correct forum to post this.
      I bought a laptop few days ago. The laptop is Sager P150EM.
      Cpu:i7 3610qm 
      Gpu: amd hd 7970m
      Ram: 8gb
      Os: windows 8.1 pro
      So my problem is that everytime i install the amd driver after the intel driver my laptop freezes or gets a bsod or something that stops it from working. Any help would be appreciated. I saw somewhere something about vbios does this matter anywhere?
    • By Radstark
      Title sums it up.
       
      TL;DR: we have a Clevo that runs a desktop CPU, one with those huge 82 Wh batteries. We remove the GPU and let it use the CPU's integrated graphics. How much time for the battery to go from 100 to 0? Is it comparable to an ultrabook's?
       
      I'm theorizing a mobile set with a static eGPU and an upgradable CPU. Given a hypothetical user that needs fast processing on the go and long battery life while retaining very high degrees of mobility, but at home wants a powerful machine to run most games, I guess that would be their best bet. It would surely be more convenient to keep everything in the same disk. And even though the thing would be quite heavy to carry around, changing CPU would be more cost-efficient than changing an entire laptop. (Not sure if I'm right here, and also I'm not sure whether the motherboard in a Clevo would be replaceable when the new CPU needs a different socket, which is another reason why I'm asking here.)
       
      If my above guesses aren't correct, then an ultrabook with Thunderbolt and without a dedicated GPU would be a better choice. If they are, then we would be carrying more weight in exchange of a more cost-efficient setup, which I think would be a fair tradeoff.
       
      Also I am aware of the heating problems that these laptops suffer from, at least compared to a desktop setup. Would they be solved by moving the GPU out of the chassis, and instead plugging it with an eGPU dock via Thunderbolt port?
       
      What do you think? Is it doable? If not, why?
    • By Binarious
      I installed an NVIDIA Quadro P4000 Max-Q in a Clevo P750DM-G.
       
      Device manager hardware ID shows:
      PCI\VEN_10DE&DEV_1BB7&SUBSYS_75021558&REV_A1
       
      I have done the standard inf file mod, then disabled driver enforcement as I have done successfully in the past, but it's not working this time. The install starts, then fails less than half way through. I have tried the DCH version, standard version, and studio versions and none of them will work. I am probably missing something. Could it be the result of the vBIOS?
       
      Below are screenshots starting with GPUz
       

       
       
       

       
       

       
       
       
       
    • By Osama Anwar
      So I just recently bought a used ORIGIN PC EON17-X. with CLEVO P775DM-G in it. I wanted to know if its possible to upgrade it with CLEVO P775TM1-G so I can have something like an RTX series in it. I wonder if its possible? Clevoparts does sale CLEVO P775TM1-G. Any expert can help? and what kind of things i would have to consider before following such a plan, what kind of hurdles? Any help is really appreciated.
    • By Dr_Cachetes
      Hello everyone, it is 2020 and i've been looking literally EVERYWHERE for a modded vBios for an Asus G751jy (980m 4gb) to unlock voltage control above 25mV, can someone help me?
      I've seen people have been linking the mod so here's mine, latest 213
      GM204.rom
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.