Jump to content
n0br4n

Laptop beeping when use gpu

Recommended Posts

Hello guys,

I've a really weird problem. My laptop has started beeping when use nvidia gpu yesterday. I dissambled my laptop and tried to plug out every single hardware and test them one by one. There's 22 beeps and equal interval beetween them.  It goes shutdown after that 22 beeps.

 

My laptop is Clevo W650SJ and it uses Nvidia 840M gpu. That problem isn't causing because of windows or installed driver cos i tried to reinstall windows but it started to beeping when w10 installer check devices. Also I've bios password on startup , if i don't type password and hit the enter , it starts beeping after 10-15 sec. Also fan speed goes up to maximum and it doesn't slow down untill i shut it down or shutdown itself.

 

If i use any program or run a game which uses nvidia gpu , it starts beeping but if i close the game on first beeps , beeping is stops. But fan speed still maxiumum until i shutdown to pc.

 

I am looking a way to fix it. I didn't make any changes on my pc before than this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like similar problem, few less beeps. :D Hit me up if you find a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, stctr said:

Seems like similar problem, few less beeps. :D Hit me up if you find a solution.

nothing i could find so far...

someone suggested to reballing gpu but i'm not sure about it gonna work or not

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Webshooter38
      Hi all,
       
      I'm debating whether or not to replace the thermal paste in my Lenovo y510p. I've started overclocking a bit, and I have an external fan, but I would like to not have to run the fan as fast because it is a little loud. I have been reading a bit about different thermal pastes, and I'm wondering if there is even a big difference between stock thermal paste, and something like the liquid metal from thermal grizzly. It sounds like it'd work better, but I don't want to fall for a good marketing scheme. If anyone has experience with this and has or hasn't seen big differences, your input would be greatly appreciated.
       
      Thanks in advance!
      -Web
    • By Logan
      Hi, 
       
      I have an XMG u705 with the an í7 4790k, a Geforce GTX 980M 8GB, G-Sync Monitor, 32GB DDR3 RAM, etc. and I am damn annoyed by both the Mainboard Bios and Vbios, because both are the cause for a ton of driver issues under Windows 10. Also I can't use my lately bought Samsung 970 Evo, even though technically there should be nothing preventing it. Heck I was even able to install Windows 10 on it, because the Windows 10 installer detected it, just not the Bios which is logically why I cannot boot from it. -.-
      So in search of a solution, I searched the web and found out that there are several mods for both bios made by devs like Prema. Unfortunately some Bios mods I found are heavily outdated, unfinished, ... or not anywhere secure and I couldn't find any location where I could download Prema's Mods for this device, especially not on his Site (just a Subscribe banner there) or his older Wordpress site (errors). There is also nothing here under Downloads/Clevo/P77xZM. 

      I would be really thankfull if someone could help me.

       
    • By TheShortStackTech
      I recently got a 2010 27" iMac for free! Some further research concluded that the MXM slot in the iMac has been proven to work with a GTX 880m, including Mac OS! I used to play with a 7970 ghz edition, but ended up selling it for some more projects. I've been lagging along on a 5870 2gb and thought that with my switch to the free iMac, I might as well update my gpu. Heres the problem I was faced with: the 880m is a little underpowered on stock clocks. So, after even more research I discovered that the 980m was around the same as a 7970 performance wise. I ended up grabbing a deal on an 880m for only 160$, but I did want to share my findings with you guys.
       
      *WARNING* ONLY 2009, 2010, AND 2011 IMACS HAVE THE MXM SLOT!!!! IF YOU ARE USING A 2012+ YOU CANNOT UPGRADE YOUR GPU
       
      So the 980m used to work all the way up to mac os sierra. It's now high sierra, but the fix is still pretty simple.
       
      What you will need:
      -thermal pads
      -copper ram heatsinks/ one of the specialized backplates that cools MXM memory modules.
      -Your graphics card
      -YOU NEED an imac 2011 gpu heatsink
      -GOOD thermal paste (Preferably liquid metal if youre comfortable with that)
      -IMAC 2010 power supply
      *As far as i know the power supply's between these 3 imac's are interchangeable, but the largest one is the 2010 variant, at the 310 watts, and the others are much lower.
      *Just from tdp we know that the 980m is 115w and the cpu's on these guys are most commonly 95w, thats allready 200 with out hdd, all the other components etc.
      -nvidia web drivers
       
      READ THE FOLLOWING DIRECTIONS CAREFULLY
       
      Step 1: You must have all your mac os/ windows partitions set up with bootcamp, and MAKE SURE it boots into Mac OS and wont boot into anything else when you start it up AFTER the upgrade.
      *Remember nvidia web drivers must be installed before you upgrae
      Step 2: dremel/ cnc/ remove a couple parts of the VRM section of the imac 2011 heatsink, (You want your card IN HAND so you are able to make sure it fits correctly.
      step 3: Assemble the gpu assembly
      step 4: Re assemble the imac, with the new gpu.
      *This is where is gets slightly harder*
      step 5: You want to reset your iMac's System Management Controller, otherwise known as SMC.
      *DO NOT FLASH NVRAM OR PRAM, or you will have to redo the whole process, after you put your old gpu in to fix all the bootcamp problems and such
      *You can do this by plugging the power cord into your imac, waiting 30 seconds and NOT turning it on, unplug your power cord, wait 30 seconds, then plug it back in. Wait another 30 seconds, then turn it on. (But not before reading the following to be prepared:)
      step 6: You need to force Mac OS to work with an unsupported card. this is a pretty simple process if you are comfortable with terminal.
      * I couldn't have found this without this page: 
      https://www.ifixit.com/Story/18646/Successful_iMac_Upgrade_to_GTX_880M
      "
      To make a non-apple provided Nvidia graphics card work in macOS Sierra you need to do the following…
      Start the computer in safe mode by holding shift.
      Get your BoardID by running this command in terminal
      echo "<result>$(ioreg -rd1 -c IOPlatformExpertDevice | awk -F'["|"]' '/board-id/{print $4}')</result>"
      Open the AppleGraphicsControl Kext using this command
      sudo nano /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/Info.plist
      Use the arrow keys to go down until you see <key>ConfigMap</key> followed by a bunch of keys and strings.
      LOOK FOR YOUR BOARD ID…
      IF IT IS LISTED: Change the string to <string>none</string>
      IF IT IS NOT LISTED: Add it in the same format as the ones listed.
      Save the file by pressing Ctrl+O, then enter.
      Exit by pressing Ctrl+X
      Rebuild the kernel cache using the following two commands:
      sudo kextcache -system-prelinked-kernel
      AND
      sudo kextcache -system-caches
      Have Fun!
       
      Theoretically this should work, and I would love for somebody to try as I got an 880m instead. Just keep in mind this is all from research and has not been proven to work. Be sure to research this subject before you try it.
    • By mrsmile1015
      I’m running an Alienware M17xr4. Problem is when I change my A11 bios configuration to PEG and disable my igpu, my screen reboots to a blank screen followed by 1 beep. Then the screen lights up but is all black and seems to remain that way until I run out of patience. Does anyone know what  is happening?
    • By JohnyTheMusician
      Hi,
      I just found out there is a new Clevo seller in the US. They have quite a good price. I read some information about them in European forums and they seem to be fine.
       
      They have most of the Clevo models. If you want to check you can find them here https://dreammachines.io
       
      As far as I know in US they were selling so far mice (I saw it on other forum:
       
      But I thought if someone is looking for something new and wanna try they might be quite interesting.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.