Jump to content
Apologies for the spam Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Logan

Bios & VBios Mod for XMG U705 (G-Sync) - Clevo P771ZM

Recommended Posts

Hi, 

 

I have an XMG u705 with the an í7 4790k, a Geforce GTX 980M 8GB, G-Sync Monitor, 32GB DDR3 RAM, etc. and I am damn annoyed by both the Mainboard Bios and Vbios, because both are the cause for a ton of driver issues under Windows 10. Also I can't use my lately bought Samsung 970 Evo, even though technically there should be nothing preventing it. Heck I was even able to install Windows 10 on it, because the Windows 10 installer detected it, just not the Bios which is logically why I cannot boot from it. -.-
So in search of a solution, I searched the web and found out that there are several mods for both bios made by devs like Prema. Unfortunately some Bios mods I found are heavily outdated, unfinished, ... or not anywhere secure and I couldn't find any location where I could download Prema's Mods for this device, especially not on his Site (just a Subscribe banner there) or his older Wordpress site (errors). There is also nothing here under Downloads/Clevo/P77xZM. 


I would be really thankfull if someone could help me. ;)

 

Edited by Logan
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Consumerofmulch
      Hello!
       
      I have recently acquired my Dell Inspiron 15 7000, and I am interested in building an egpu setup for it. It has a USB-C port. Any recommendations/guides out there?
       
      thanks.
    • By Soapy
      I reversed the input polarity on my m15x jack after a botched psu repair. Computer worked fine, but overall power control is messed up. System only boot on both battery and psu, no battery charge, and a very low battery drain (arround 6wh).
       
      I aways had battery issues whith my 8 years old m15x after my original battery died. Bought a new one two years ago, didn't work. Checked on upower, basically no info on manufacturer, power or history. So i refunded and used the system hooked on the psu as usual. In August i bought a new one, worked flawlessly for a day. The next day the battery died from nowere. Checked upower, bus was ok, battery was charging extremely slowly (6wh), history showed subpar disharge before shutting down. I got mad at this point, decided that psu was to blame. Opened it, checked everything, noticed some wear on the male jack. Resoldered it, connected on computer. Nothing happened, so i checked the voltage. That's when i realised that i screwed up big time. I swaped the positive and negative wires. Decided that one mistake was enough, so i sent my m15x to a trusted repair shop (latter found that they just hooked the battery and gave me back as soon as it booted, they didnt even open it). Got my pc a week later, but the battery didn't charge . Worse, it was slowly discharging (same 6wh as before), and it needed both the psu and the battery to turn on. At 65%, it worked as usual for my college semester, but the battery is dead, and so is my computer. I bellieve i burned some voltage controller or something. I'm pretty competent at soldering thing's (evem smd components) when i know what to do, and i can understand simple circuit's, but when i got my hands on the m15x datasheet i got overblown. I cant make heads or tails about it. I aways lurked this forum and i bellieve your guys are the best when it comes to finding creative solutions to technical problems concerning microelectronics. I followed a guide in this forum as a teenager to upgrade this same computer to a gtx680m, overclocked stuff, got custom bios, and had a lot of fun learning. The m15x is a deprecated platform, but it's a part of my history that i dont want to let go.
      So please guys, help me.
       
    • By Axel de S
      Hello guys,
      I have a GT72VR 6RE with G-sync MSI Laptop. Sadly the GPU is partially dead (artefacts all over the screen, crashes, windows detecting a damaged hardware etc...).

      So I bought an other GTX1070 MXM on ebay, which was used in a Vortex G65 6RE before.
      Sadly, when I plug the new GPU in the laptop, the laptop screen stays completly off, but i can use the HDMI port. So i though that I would just have to flash the vbios to the one I was using on the GPU that died, but I couldn't because of a mismatch betwen the PCI Device ID.
      The new GPU ID is : 10DE 1BA1 - 1462 11AF and the previous GPU ID was :10DE 1BE1 - 1462 11AF
      Pretty close right? but the A1 and E1 variation are fcking everything up. I've read that 1BA1 is for non G-sync and 1BE1 is for G-sync. I've also read that the G-sync variation is not part of the card but is an external part no on the GPU board.

      So now I'm wondering what can I do : is there a way to force the vbios flash or to change the PCI ID ? I really need some help here. I'm no expert and I've try as much as I could. Maybe I need to do some vbios editing but I don't really know how to do it and what to do exactly to make this work.

      Thank you very much for your help guys
    • By learnfromit
      alienware 15 r2 970m with i7-6700hq vbios request so i can overclock and mess with voltage.

      BIOS version backup made with techpowerup GPU-z.

      GM204.rom
       
      or can someone re direct me to one already made that will work? all links i find are dead, thanks.

    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.