Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
TechAce

Help Macbook Pro 2012 with Akitio Thunder 2 Implementation

Recommended Posts

Hello, I need help trying to put my setup to work. I recently purchased an Akitio Thunder 2 with a GTX 1050 ti Superclocked to implement it as an eGPU for my system. I have a Macbook Pro 15” mid 2012. I’m not interested in using it with OS X (I’ve read that there is not much support by Apple for Nvidia cards Series 10). My main goal is to use it using Windows 8.1. I had some trouble with the initial connection as Windows recognized the external card but it gave me error code 12. I already got rid of the error 12 problem. The situation now is that I connected a second display through the HDMI port of the eGPU and activated it using the Nvidia Control Panel. After a restart I choose to boot windows 8.1 again but the two displays get hanged with black screens and I only see the cursor. Anybody has had this problem and was able to fix it?

 

I did some further testing, decided to boot up with the eGPU connected but without the HDMI cable plugged. I was able to log in to Windows and the eGPU got recognized in device manager, but then I connected the HDMI cable and for one second I saw my Macbook screen displayed in the external monitor, then both screens hanged again with black screens only showing the cursor. I’m exhausted of experimenting and seeing no positive results...

 

My goal is to be able to use the eGPU with the internal monitor of the Macbook (if that is possible with my system). If not, I would like to know how I can set it to work with a second display. I will be very grateful if somebody can help me... Sorry for the long post.

 

 

Edited by TechAce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By blancaster
      does anyone know why a vbios file  8mb in size for nvidia k80 , myu backup bios is only 256kb
    • By IveGotRoot
      I have recently upgraded my laptop(an M6800 firepro 6100) and replaced it with an GTX 980m. Nvidia says that the latest driver(461) supports my card but i can only install up to 388.13 Ive tried to mod it but i can't figure it out. I can run the latest linux driver tho
    • By Freddyicy
      I have spent a little time in the past few days looking around this site. I would love for someone to point me in the right direction to a forum that has information that could help me out with my problem.
       
      I have a:
       
      Alienware M17XR3 
      Windows 7 Home Premium 64-bit
      Intel I7-2820QM 2.3
      Bios InsydeH20 Version 1.0 A12
      NVIDIA GeForce GTX 460M
      (4x) 4 GB Ram
      samsung 2.5" 256 SSD (SATA3.0Gbps)
       
      It has been an amazing machine for the last 10+ years. Minor issues, nothing that an Alien Respawn could not fix, till now! On battery power it works just perfect.  Then I plug it in and it's all OK until I try to do anything, and then the screen goes white. The screen sometimes goes yellow, sometimes blue, but mostly white screen. It will do nothing until I do a hard reset (holding the power button till it turns off and turn it back on) with the power unplugged.  If the power is not unplugged then it will go through boot up to windows swirling dots then go white again. If I plug it in and do nothing I can charge it, unplug and continue what i was doing. I have tried a lot of solutions bouncing around the internet, and thought I was having a DC Jack connection issue (replaced the ac/dc power adapter, then the motherboard). I get a better connection now but with the same white screen result. I stumbled into this forum and I'm hoping to find solutions to my issues.  Then upgrade like so many others have.
       
      Any ideas, comments or suggestions welcome.
       
      Thank you in advance!
       
    • By svl7
      NVIDIA 'Maxwell' VBIOS mods
       
       
      Here you find modified VBIOS versions for the mobile parts of the Nvidia 'Maxwell' series.
      The VBIOS versions in this post are tweaked for performance and versatility. You'll get almost complete control over the performance parameters of your GPU.
      List of available VBIOS mods:
       
      Nvidia GTX 970m - 'OC edition' rev0 - >> 6 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments Nvidia GTX 980m - 'OC edition' rev0 - >> 8 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments  
      Screenshot demonstrating the capabilities of the 970m versions:

      >> Read the instructions carefully before flashing! <<
      If anything is unclear after reading or if you have additional remarks, please post in the thread.
       
      Flashing:
       
      - Go to the device manager -> 'Display Adapters' -> chooser your GPU, right click on it and choose disable
      - Flash the VBIOS with mnvflash, a modified version of nvflash (see attachments). Here are detailed instructions for nvflash in case you aren't familiar with it.
      - After the flashing is done: Enable the GPU once again in the device manager.
      - Reboot
       
      Do NOT use driver 347.09, it's broken and useless and won't allow you to overclock, even with the stock firmware.
      Don't distribute the files hosted here outside of Tech|Inferno. Don't modify the files you download here.
       
      Donation link in case you want to buy me a beer

      Thanks and cheers!
    • By Hax
      I have tried to update nvidia drivers of my notebook ge72vr6rf apache pro. The only drivers that works are the ones provided by the msi. The problem is that they haven't updated those since 2016 and I can't play newer games. 
       
      Some say you need to mod your 1060 drivers, which I have no idea how to some says you need to update the flags in ini files. So please help me
       
      Thanks for your time.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.