Jump to content
Sign in to follow this  
mrsmile1015

Clevo Gtx 780m Undetected on Alienware m17x r4

Recommended Posts

Just recently puchased a Clevo Gtx 780m on ebay and inserted it into my Alienware m17x r4. I'm terrible dissapointed to find the BIOS a12 unlocked and device mananger doesn't detect it at all. Are there some steps I have to undergo to make it work? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, mrsmile1015 said:

Just recently puchased a Clevo Gtx 780m on ebay and inserted it into my Alienware m17x r4. I'm terrible dissapointed to find the BIOS a12 unlocked and device mananger doesn't detect it at all. Are there some steps I have to undergo to make it work? 

did you disable INTEL GPU ? and set you PRIMARY GRAPHICS ADAPTER TO "PEG" ?  IN BIOS

Edited by ll_r1d0_ll

Share this post


Link to post
Share on other sites

The gtx 780m should be able to run in optimus mode with the intel gpu turned on. If your bios doesn't detect it, either alienware doesn't support clevo cards or the card is broke. I think it's the latter

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/27/2018 at 3:09 AM, mrsmile1015 said:

Yes I did. When that happened, my screen went black and beeped 6 Times.

try reseating the card again and check all the contacts of your 780m are neat and clean .. it should detect the gpu because im myself using a gtx780m in my m17x r4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit: I solved the issue by performing system restore in safe mode! 

 

I got a new 780m, this time made for Dell and the strangest thing happened. I was trying to get my AW to recognize it so I was looking over bios which is an a11 unlocked. My computer on bios still, I went to grab a bite and when I came back my computer screen was a blank blue. I immediately forced shut down my computer and when I rebooted, my windows login menu couldn’t display itself on my integrated gpu.

 

Then I tried to disable the integrated gpu and changed to PEG, after saving and rebooting, my computer beeps once and fails to boot. Any clue as to the problem?

 

Edited by mrsmile1015
Solved my current Issue

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/26/2018 at 7:54 AM, ll_r1d0_ll said:

did you disable INTEL GPU ? and set you PRIMARY GRAPHICS ADAPTER TO "PEG" ?  IN BIOS

I think I should mention I recently swapped by HDD for an SSD and now I'm booting in UEFI mode. Would this be compatible with a gtx 780m?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/6/2018 at 6:40 AM, mrsmile1015 said:

I think I should mention I recently swapped by HDD for an SSD and now I'm booting in UEFI mode. Would this be compatible with a gtx 780m?

that has nothing to do with not detecting your GPU...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its my Motherboard! Found the problem but haven't solved it. My computer crashed while on youtube. When I rebooted, computer beeped once and wouldn't boot. I got it covered from here, thanks for the help ll_r1d0_ll.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, mrsmile1015 said:

Its my Motherboard! Found the problem but haven't solved it. My computer crashed while on youtube. When I rebooted, computer beeped once and wouldn't boot. I got it covered from here, thanks for the help ll_r1d0_ll.

You are Welcome :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Edrc
      Hello,
       
      I am new on this forum, so I am sorry if posting at the wrong place. It's been 2 weeks that I am searching how to make my GTX 980M 8GB working Inside my Alienware 17 R1 (June 2014, i7 4710MQ, 60 Herts Display, OPTIMUS and the GTX 880M Inside died.)
      After "quickly" looking some forums, I saw that a 980M would easily fit Inside … but maybe I was wrong.
       
      Hardware wasn't a problem. I've also could install drivers by modding the nvdmi or nvcvi. inf files. The card was recognied BUT :
      the clock speed is locked a 135 or 405 Mherts and fan is not runing when booted up.
      I tried to flash vBios with nvflash and some ROM I found on vBios collection … but no way to get this working properly.
       
      So, i'm coming here. I've seen many people talking about Prema or svl7 or other big boss in the place … but ? how ? where ? when ?
       
      Inside the peripherial manager I have this in remote acces path : PCI\VEN_10DE&DEV_1617&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&D590A51&0&0008
      So I assume my GTX 980M card ID is 1617 and vendor and PC Model are 05AA 1028.
      But near the "Standard Microsoft Video Card" there is a yellow exclamation point and Inside details it says "this peripherial doesn't work properly" when no Nvidia drivers installed.
      I could find some vBios with 1617 (Asus) but black screen at boot up. Since laptop model where not the same .. probably.
      And I wasn't able to find 1617 with the existing 05AA 1028 … as the GTX 980M was not an option for my model. (AW 17 R1 2014 ,60Herts)
      I tried 353.60, 382.33 and 419.35 drivers. The latest one seems easier to install but longer.
       
      BIOS is A16 from Dell. And I am using Windows 10. Got a Dell 330W brick. 
       
      I saw a guy with the exact model as me, he gets a modded vBios especially for his configuration, then everything worked easily … but can't find the topic again
       
      I guess depending on the card info and the laptop model … a dedicated vBios is required … 
       
      So, If anyone here got some informations or any kind of help for me, it would be very nice.
       
      Thanks for reading and help.  
       
      PS: there are a lot of files, pictures and links that I can't see on this forum .. even after registration …. 
       
    • By brunon80
      Hi everyone, I'm looking for the modified bios Prema of the W3x0ET (GTX 660m + i7 3630m) for months, the performance of the notebook is excellent despite its age, but it has already reached its limit and I know that it can deliver even more if someone being able to help me will be very grateful.
      Thanks!

    • By Sleezy
      Troubleshooting Modified driver Installation. If you are able to successfully modify the .inf to install GPU driver but games still using dedicated graphics or crashing, this is how I got it to work. Also link to the instructions I used to modify the .inf (Credit to Yuki Rea Founder and Creator of null-src.com) That tutorial can be found here https://null-src.com/posts/nvidia-notebook-driver-inf-mod/post.php
       
       

      Soapbox - Gaming Laptop GPU Upgrade
    • By Shuren
      Hello Thank You for taking time to read this...i got Clevo w550eu i would love if someone give me unlocked/Modded Bios for it ...thanks again
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.