Jump to content
Aleksei

Static electricity woes

Recommended Posts

My setup is Dell E5450 laptop + EXP GDC 8.4d + Dell DA-2, described HERE

Having a problem with static discharges: sometimes when I touch keyboard after handling some synthetic clothes, or insert USB flash drives into USB ports, or even plugging headphones 2.5mm jack into the socket - GPU fails (no output to monitor), no way to get it back up, only option is to hard power off the laptop with Power button.

All power plugs are grounded (laptop's PSU, DA-2).

 

Has anyone dealt with this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/4/2018 at 2:17 AM, misiozol said:

Start using fabric softener :D

DKUR9Tk.png.c1f1831add85f02239966c98a8e3ec26.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By jonec016
      Hi guys, I need some help from you guys if you wouldn't mind.  I'm useless

      Specs:-

      Samsung RV520
      8gb DDR3
      I7 2720qm @2.2ghz
      1x HDD 500gb
      1x HDD 300gb
      Nvidia GTX 650 Ti BOOST
      EXP GDC BEAST 8.5c
      DIY Setup 1.3
      DELL 220w PSU

      After a lot of messing around I have managed to get this egpu to work when downgrading to 2gb, Which makes me think I just need to change my TOLUD to get it to work. I have read and tried to make a successful DSDT file however I don't really know what I'm doing with these driver edits and haven't been able to get it to work particularly the error fixing on compiling the dsdt.

      However When I did have it working on 2gb ram. I ran heaven Bench, The GTX 650 under load makes strange noises and crashes the display driver multiple times. Could any of you more knowledgeable individuals give me a hand please  Thanks
    • By Deffington
      Hello guys, I wanted to give my older laptop a bit of kick. It's a W150ER (XMG A502) laptop with GT 650M. I got the GDC for mPCIe wifi slot, EVGA GTX 1060 and 450W Corsair PSU. But I need some help. 
       
      1. With everything wired up, having green LED on GDC device the eGPU wasn't recognized in device manager. eGPU fan was just wiggling in roughly 2s intervals.
      2. I tried to hotswap from wifi to GDC as described in troubleshoot post, that made the system load the GTX 1060. Fan got spinning few seconds after swap and then turned off.
      Now what I got is the code 43 error and fans not spinning at all. Tried several ways that I found to overcome that, including installing older driver. During one of the installation attempts I actually got the external monitor loaded for few second before installation ended with error (still no fan spinning, even though the GTX 1060 got a bit warm).
       

      After failing to install the driver, GTX 1060 disappears from Display adapters and is available after restart again with error.
       
      Can anyone help me to get it working? What's with the fan? I'm kinda worried about it. Thank you very much!
    • By billmavra
      Hi guys i am new to the forum and i would like to start with a question. I have an iMac late 2013 2.7 no dedicated graphics and i would like to install an egpu. I have seen many of the suggestions you have in the forum but i would like you to tell me your opinion about what i am thinking to do. I want to teardown the imac + buy the exp gdc m.2/ngff edition and connect it on iMacs ssd slot using this adapter. http://eshop.sintech.cn/ngff-m2-pcie-ssd-card-as-2013-2014-2015-macbook-ssd-p-1139.html. 1) Do you think it will work properly? 2) i was thinking to pass the cable through one of the air ventilation holes on the bottom of the iMac. Can anyone that has exp gdc tell me if it will fit?  Thank you in advance.
    • By TraNe15
      Hi guys,
       
      So recently I bought Exp Gdc v8. I have an old HD 6870 which was lying around and I tried eGPU setup with that card and it worked. So then I bought an Saphirre Rx 470 Platinum and tried it with the same method however my laptop stuck at black screen. So I cannot use bios or enter Setup 1.30. Btw my laptop is MSI GE60 0ND. So what might be the problem? Maybe the card is too new for EXP GDC? I don't know...
    • By shraey96
      Has anyone been able to get the exp gdc beast working on the lenovo z580? What about the ones with discreet graphics? Did you have to use setup 1.3 or was it working without it?
      Theres a thread here about the z580 but it dosen't answer my questions well. I have a lenovo z580 with discreet gt630m. Will the exp gdc beast setup work with mpcie on my laptop? Will I need setup 1.3 or not? Thanks.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.