Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
XxBansheexX

AW M18x battery and AC power cycling need help

Recommended Posts

I have an M18x R1  running WIN7 PRO NV580M SLI, however second card was removed due to possible issue. I am running Ahmeds Unlocked BIOS A04. Since I removed the second card I am getting a power cycling issue, the battery charges fine and the system runs fine off AC power but when connected to AC with the battery in and as soon as the battery reaches 100% it starts cycling between on battery power and on AC power.

I have performed a system restore. Restored to stock BIOS then back to unlocked BIOS. Pulled battery connected AC and then put battery back in when windows boots. Ran a power drain by holding the power button three times. Booted on battery alone, then booted on power alone. Nothing has worked.

I am hoping someone has run into this issue and can help me. This is a new system to me and has some differences of the M15x I used to have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting problem, I had a few thoughts about this.

 

Have you tried playing with the pcie link state power management settings in the windows advanced power setting menu? I wonder whether setting it to off, for ac and battery could make a difference

 

Maybe try a different vbios for your 580m?

 

Are you running the latest chipset drivers for your machine?

 

I wonder how a different os would fare in this situation. I would try running Linux off a live USB and see what happens.

 

Or maybe create a partition on one of your disks, to install windows 10 on for test purposes.

 

You can get windows 10 licence keys off eBay for a few £ (which I've bought and activated successfully) not bad considering the MSRP of the disc sets with a key.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T440p / T440s / T540p.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       


       
      How to to it:
       
       
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo Y50-70, Lenovo Y70-70, Lenovo Z50-70, Lenovo Z70-70, Lenovo G50-70, Lenovo G70-70.
      If someone want upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, or unlocked vbios for overclock NVIDIA card, then you can post your request in this thread. Also, if you have a problem with fan pulsating/clicking on any modified bios then you can post your request in this thread.
       
      The flashing procedure include two steps:
      1.  Flash main system bios.
      2.  Flash EC firmware.
    • By lilkuz2005
      hello all, i just got a gtx 980m from a seller on amazon. i have the card installed in my alienware m17x r4, i have updated the bios to A15 stock, in the bios its showing the card is there, in windows 10 the card is also shown in device manager, but it has the code 43 error, i have disabled driver signing and installed a modded driver but its not working, i have uefi legacy mode enabled, i need help getting this working, do i need a modded bios to get the card working? is my card a g-sync version ? any help with this would be great, also if it is a g-sync card, can i vbios flash it with a non g-sync vbios? how can i tell if this card is a clevo or msi ? thanks in advance
    • By mtvgt
      Hi guys,
      i have m18x R1 model with A05 unlocked bios and i try to connect ati mobility 4870 card/s.
      I read ton of posts but people that seem to have similar problem with different card didn't post any solution. Case is when i connect 4870 i get black screen and 8 beeps.
      When i use only integrated graphics (no cards installed) laptop is starting normally.
      When i use integrated graphics (nvidia card installed as master) laptop is starting normally.
      When i use nvidia card installed as master laptop is starting normally.
      When i use nvidia card installed as master and ati 4870 installed as slave laptop is starting normally but in devices manager i see there is error 10 with ati card.
      When i use ati 4870 card installed as master i get 8 beeps and black screen.
      I tried to google for answers but unfortunatelly didn't find any. Do you know if that old card can work in m18x ? Maybe it's not supported at all? Do you have any ideas what else can i try?
    • By Lyency
      bonjour, je souhaiterai unlock mon bios A15 de mon alienware m17x r4 . pouvez vous m'aider?
      je possède l'unlock A14 est il compatible avec le bios A15?
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.