Jump to content
Review: E-Win Champion Series Gaming Chair Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
bigchuk00

Cannot enable Legacy mode to install bios

Recommended Posts

Hello. I'm currently running windows 10 on bios version 1.00 and want to upgrade to 1.03 but cannot boot Ms dos flash in uefi. There is no option to enable Legacy mode and the option to disable uefi in bios is greed out. When I try booting from flash in bios, it shows black screen and returns back to bios screen. My rig is a p157sm. Any help will be appreciated as I'm looking to install prema bios mod. 

Edited by bigchuk00
Added content and made corrections

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

Try go in bios setup menu, and disable "Secure Boot" and "Fast Boot".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secure boot disabled and grayed out. Uefi is enabled and grayed out no option for fastboot. This is why I'm confused. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, bigchuk00 said:

Secure boot disabled and grayed out. Uefi is enabled and grayed out no option for fastboot. This is why I'm confused. 

In order to change the secure boot setting, you need to set a supervisor password.
Once password is set, secure boot setting will no longer be greyed out. Disable.
Switch UEFI to legacy and save. Now enter BIOS again and clear the supervisor password.

Edited by Klem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
    • By 9vul14
      Hey allI, I need help  with modding my BIOS. I was wondering if anyone could help me mod my BIOS to unlock the 'Advanced' tab which I don't have on my InsydeH20 F.52 Rev 5.0 Bios? Thanks so much and I look forward to your response! Laptop: HP Pavilion x360  ba109tx
       
      Specs: 
      i7-8550U
      Nvidia Geforce 940MX
      Intel(R) UHD Graphics 620
      12GB DDR4-2400 SODIMM RAM
      128GB SSD, 1TB HDD
       
      Laptop Product Page: https://support.hp.com/gb-en/document/c05650773
      Vanilla BIOS: https://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-14-ba100-x360-convertible-pc/16851098/model/18161600
    • By Kunal Shrivastava
      Hi guys, I am the proud owner of a Clevo p775dm3-g notebook purchased from azom.systems (authorized Clevo reseller in India, Model rebranded as Azom Legion-17.3 inches). Here are my specs:

      Core i7 7700 (non-K version): undervolted by 110 mv and turbo boost disabled in BIOS- machine uses prema mod BIOS.
      GTX 1080: undervolted by 100 mv on all frequency steps using MSI afterburner voltage/frequency curve editor. clocks are untouched.
      16 GB DDR4: Cant remember clocks.
      1440p 120 Hz screen: No tinkering done to refresh rate.

      CPU has been delidded and repaste has been done on both CPU/GPU dies with gallium based TIM-Coolaboratory liquid ultra if I recall correctly.

      My issue is GPU hitting max temp limit of 90 degrees while playing DOOM and framerate drops from 110 avg to mid 60s-70s with horrible stuttering- this is thermal throttling for sure.

      System was running beautifully after repaste at 86 degrees max/ 77 degrees average at 100 percent fan speed. A month later I decided to see how much further I could push the system and ended up undervolting the CPU/GPU and RAM even further. The RAM undervolting part didnt work as well as I'd hoped, and I ended up resetting the BIOS to undo everything and reapply the previous setting (-110 for CPU with turbo boost disabled.) 

      I noticed that immediately after BIOS reset, both my CPU and GPU temps were 5-10 degrees higher even with the undervolt/underclock applied. Also, I think the fans were a bit louder before I reset the BIOS which leads me to believe that for some reason the fans are now capped at 80% max fan speed. There doesnt seem to be a fan speed selector in the BIOS or anywhere else so I cant say for sure whether this is a fan related issue or something else.Before the reset I could override the BIOS setting and set the fans to 100% by pressing fn+1, could I have done something to that setting after resetting the BIOS ? I dont think I have damaged the CPU or GPU as temps are holding fairly steady at 90-91 degrees and laptop doesn't shut down while gaming.

      If I have overlooked something or if anyone reading this has any solution help would be greatly appreciated.
      All settings/drivers/windows version/app version are exactly the same before and after BIOS reset.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.