Jump to content
Apologies for the spam Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
havran

clevo P150EM impossible to flash BIOS

Recommended Posts

Hi all,

Please help me

I've flashed my Laptop clevo p150em with latest BIOS V 1.02.17 and EC/KBC V 1.02.11.
Now I want to reflash it again with latest original Eurocom bios

EC V 1.02.11EC
BIOS V1.02.17EC v3b GTX9

but there is a problem. I did everything according to the instructions, but after I ran step2.bat, the flashing process stoped itself and only the cursor was blinking in the lower corner (and nothing happened)

There is movie link: https://www.dropbox.com/s/0k1tqw3abwzmcpx/racer_p150em.mp4?dl=0

Generally I am not able to flash any other bios (the result is still the same)

Does anyone have any idea, how to solve it?

I also tried the following (unsuccessfully):

Remove system battery, disconnect adapter.

Disconnect CMOS battery, hold down Power Button for 45 seconds.

Thank you in advance for your help

 

PS: the reason why i want to flash it, is GPU upgrade (from AMD 7970M - bricked, to NVIDIA 970M)

p150em_bios_prob.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

In order to flash the same version (which it is, according to their ids) you have to force flash it, skipping the id check. With afudos it's '/X', so check the parameters of your 'part2.bat' file.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply, 

Unfortunately AFUDOS with parameter /X is already included. (in the part2.bat file)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Add '/JBC' to the string (in case it can't detect the battery) and replace the afudos in the package with this older version:

AFUDOS v3.07.7z

Recall that some reseller's bios versions didn't want to flash over systems of different resellers. Perhaps flashing the stock version resulted in Eurocom's flash to halt. This stock afudos version shouldn't care about that mismatch.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even in case when I changed AFUDOS to version 3.07, still same problem.

 

I have already tried the following (unsuccessfully):
P150EM_BIOS05 - Eurocom original
P150EM_EC05 - Eurocom original
P150EM_EC08 - Eurocom original
P150EM_Bios10 - Eurocom original
P150EM_EC11 - Eurocom original
P150EM_BIOS/EC14-clevo - Clevo original
P150EM_BIOS/EC16 - Eurocom original
P150EM_BIOS/EC16-clevo - Clevo original
P150EM_BIOS/EC17 - Eurocom original
Racer_2.0_X_BIOS/EC_2T_nvidia9xx_latest - Eurocom original
P150EM_17_11_PM_v2 - Prema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could try using FPT instead. There's a copy amongst the files already, but it's only used to flash the ME atm; modify the 'x.bat' file by adding '-bios' at the end of the fpt string. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
    • By 9vul14
      Hey allI, I need help  with modding my BIOS. I was wondering if anyone could help me mod my BIOS to unlock the 'Advanced' tab which I don't have on my InsydeH20 F.52 Rev 5.0 Bios? Thanks so much and I look forward to your response! Laptop: HP Pavilion x360  ba109tx
       
      Specs: 
      i7-8550U
      Nvidia Geforce 940MX
      Intel(R) UHD Graphics 620
      12GB DDR4-2400 SODIMM RAM
      128GB SSD, 1TB HDD
       
      Laptop Product Page: https://support.hp.com/gb-en/document/c05650773
      Vanilla BIOS: https://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-14-ba100-x360-convertible-pc/16851098/model/18161600
    • By Kunal Shrivastava
      Hi guys, I am the proud owner of a Clevo p775dm3-g notebook purchased from azom.systems (authorized Clevo reseller in India, Model rebranded as Azom Legion-17.3 inches). Here are my specs:

      Core i7 7700 (non-K version): undervolted by 110 mv and turbo boost disabled in BIOS- machine uses prema mod BIOS.
      GTX 1080: undervolted by 100 mv on all frequency steps using MSI afterburner voltage/frequency curve editor. clocks are untouched.
      16 GB DDR4: Cant remember clocks.
      1440p 120 Hz screen: No tinkering done to refresh rate.

      CPU has been delidded and repaste has been done on both CPU/GPU dies with gallium based TIM-Coolaboratory liquid ultra if I recall correctly.

      My issue is GPU hitting max temp limit of 90 degrees while playing DOOM and framerate drops from 110 avg to mid 60s-70s with horrible stuttering- this is thermal throttling for sure.

      System was running beautifully after repaste at 86 degrees max/ 77 degrees average at 100 percent fan speed. A month later I decided to see how much further I could push the system and ended up undervolting the CPU/GPU and RAM even further. The RAM undervolting part didnt work as well as I'd hoped, and I ended up resetting the BIOS to undo everything and reapply the previous setting (-110 for CPU with turbo boost disabled.) 

      I noticed that immediately after BIOS reset, both my CPU and GPU temps were 5-10 degrees higher even with the undervolt/underclock applied. Also, I think the fans were a bit louder before I reset the BIOS which leads me to believe that for some reason the fans are now capped at 80% max fan speed. There doesnt seem to be a fan speed selector in the BIOS or anywhere else so I cant say for sure whether this is a fan related issue or something else.Before the reset I could override the BIOS setting and set the fans to 100% by pressing fn+1, could I have done something to that setting after resetting the BIOS ? I dont think I have damaged the CPU or GPU as temps are holding fairly steady at 90-91 degrees and laptop doesn't shut down while gaming.

      If I have overlooked something or if anyone reading this has any solution help would be greatly appreciated.
      All settings/drivers/windows version/app version are exactly the same before and after BIOS reset.
    • By duffman_777
      Managed to find a relatively cheap MSI 1070 on ebay, and after reading a few success stories that 1070's are compatible I decided to pull the trigger. 
       
      Modified the bottom case as per the photo on this FAQ page http://www.eurocom.com/ec/faqs(272)ClevoP150EM_SagerNP9150_XMG_P502_PRO. Things were going well until I went to screw the card down and felt some resistance.
       
      Oops. Looks like that capacitor(?) with the blue on it *just* clashes with the card. Now what's weird is not all P150em motherboards seem to have this component on it - looking at replacements this component is not there. Also looking at the photos from this 1080m P150em mod (https://premamod.wordpress.com/2017/10/10/clevo-pascal-mxm-standard/), this component isn't there either. Does anyone know what this is, and if it can be removed? Or, if this could be taken off and shifted out of the way somehow, or replaced with a smaller equivalent...?
       
      In my disbelief/annoyance/problem solving when trying to push it down, I did notice that the card has a surprising amount of flex in it and it *can* be screwed down almost completely to a level where I feel somewhat comfortable in doing... Though I'd rather not put this strain on the card if there is a way to avoid it.
       
       
       
       
       



×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.