Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
Rappid Rabbit

upgrading p151sm1

Recommended Posts

i was wanting to upgrade my clevo p151sm1(not -a) that has a gtx 765m to a 970m or 965m and wondering if its possible to do before i go buying the gpu and have it not work (cpu is i5 4300m)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know that the 965m should work since it's wattage is only 50w and the mxm slot in the p151sm1 can take up to 75 watts. The 970m would be too much for it and could easily cause some power issues. I really wanted to upgrade mine as well but it's pretty limited due to the lower wattage mxm slot. I don't know if there are any bios issues about upgrading but I know that the p150sm has been able to have a 970m put in it so I don't see why the p151sm1 wouldn't work with a 965m.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Osama Anwar
      So I just recently bought a used ORIGIN PC EON17-X. with CLEVO P775DM-G in it. I wanted to know if its possible to upgrade it with CLEVO P775TM1-G so I can have something like an RTX series in it. I wonder if its possible? Clevoparts does sale CLEVO P775TM1-G. Any expert can help? and what kind of things i would have to consider before following such a plan, what kind of hurdles? Any help is really appreciated.
    • By Hax
      I have tried to update nvidia drivers of my notebook ge72vr6rf apache pro. The only drivers that works are the ones provided by the msi. The problem is that they haven't updated those since 2016 and I can't play newer games. 
       
      Some say you need to mod your 1060 drivers, which I have no idea how to some says you need to update the flags in ini files. So please help me
       
      Thanks for your time.
    • By BAKED
      BAKED BIOS FOR TM, KM, DM, P6, P4 SERIES WITH MOST MENUS AND OPTIONS UNLOCKED PLUS OTHER MODIFICATIONS
       
      NEW:
      I HAVEN'T BEEN ACTIVE IN A WHILE BUT I MIGHT FIND SOME TIME SOON TO WORK ON AND RELEASE NEW MODS.
      I STARTED WORKING ON V3.0 A WHILE BACK WHICH WILL INCLUDE UPDATED UEFI DRIVERS, MICROCODE, BIOS SCREEN SHOT SUPPORT AMISCE SUPPORT(For some models) PLUS MORE. 
      ALL TM, KM AND DM SERIES ARE V2.0 AND NOW HAVE WINDOWS FLASHER INSTEAD, JUST EXTRACT AND RUN FLASH.BAT
      WARNING! BIOS FLASHING IS RISKY SO MAKE SURE YOU KNOW WHAT YOU'RE DOING BEFORE PROCEEDING. 
      FLASHING THE WRONG BIOS OR INTERRUPTING THE FLASHING PROCESS WILL BRICK YOUR SYSTEM! 
      USE AT YOUR OWN RISK!
      TM, KM AND DM SERIES
      P6 AND P4 SERIES
      INSTRUCTIONS
       
    • By qamar198
      Hello Everyone,

      I am trying my Sager NP 9377 to get to work but to no avail. NO POST, NO DISPLAY.
      in short>> powering on laptop causes fans to run at full speed after 10(cpu only) + 10 (now both cpu+gpu) with Caps Lock + Num Lock + Scroll Lock LEDs blinking, continuous 1 second beep, repeats for one minute with 1 second in between, then laptop shuts down.

      IN DETAIL
      System Specs are i7 4810mq 8gb gtx 880m SLI variant (though my laptop has other GPU Slot empty so only singular 880m running) 120 Hz display.

      The Problem
      > if i take out the battery and plug in AC only, the power light comes on ORANGE
      if both battery is connected, then i have both power and battery light ORANGE
      and if only battery is connected then of course laptop is waiting for me to press the power button
      but in all 3 cases the following happens
      > Pressing the power button brings laptop to some signs of life, power LED turns green, both the CPU and GPU fans have a very quick jerk but does not spin., keyboard lights up with Blue Backlight (dont know if this is relevant or not), HDD activity light starts to blink showing HDD access maybe (even when hdd is removed)
      > Display remains blank (i dont even sense the display backlight being on)
      > HDD activity light sometimes goes off after only 1-2 seconds, sometimes shows rapid blinking/activity for 4-5 seconds
      > both fans remain off (i removed back cover to check this)
      > after about 10 seconds or so, the CPU fan spins up (speed is normal, just like when using the laptop in IDLE)
      > after 10 more seconds have passed, the CPU fan seems to be turning off for a split second then both the CPU and GPU fan turn on full speed with a lot of noise.
      > Caps Lock, Num Lock and Scroll Lock LEDs all blink together with single beep for about 1 second, repeats beep with 1 second in between.
      > goes on for about 1 minute then laptop shuts down.
      > forcing the fans to spin down using FN+1 key makes them spin back up to full speed after a split second (dont even know why i tried this one -_-)

      What I Have Tried So Far
      > EC and Bios Reset (take out battery, disconnect AC Adapter, disconnect CMOS Battery, Press Power Button for upto 30 seconds)
      > Change Ram and check all available slots
      change/remove HDD
      > Repaste CPU/GPU and clean out fans
      > Checked GPU...... Flashed the 880m in this Sager with MSI vBios and tested it in a MSI Gt70 2PC i have, gpu ran fine, tested with FurMark, AC Odessey, Ghost Recon Wildlands for over an hour (unfortunately the cooling in my MSI is not good enough it already runs hot, and this 880m causes thermal throttling as well as power limit throttling sometimes). Reflash 880m with original Clevo vBios and put back into the Sager, still no boot, same results as before.
      > Checked the CPU..........checked the 4810mq in the MSI GT 70 which worked fine, as well as tried the 4810mq from the MSI in the Sager, still no boot.
      > Suspected bad GPU fan connection......therefore forced both fans to full speed as soon as i press power button (using FN+1 Keys) and both fans turn on full speed, same results.
      > tried charging the battery to the max before turning on on battery only, same results.

      >>------- The laptop has had some random shutdowns in the past too during gaming but would turn back on fine after waiting for 10 mins or so, then i sold it to some guy who brought it back to me the next day saying that it just turned off during gaming and wont turn back on, i returned his money, did all the troubleshooting above to no avail. then i finally put it aside to wait until i get some other system in which i can test the CPU and GPU.
      Then one day i turned it on (after leaving it untouched for a couple months), same results as above, i decided to try once without battery and it Freakin Turned ON!!!, used it for a couple days without battery, played a few games (thermal throttling was observed here and there), but then this happened again and this time it seems permanent . And now i have not only repeated all the steps above but this time also checked the CPU and GPU in the MSI GT70 too. ------------<<


      Some Observations
      > touching the CPU heat pipes feels warm, but the GPU heat pipes are colder (GPU never even booted?). dont know if this is normal or not.
      > i replaced one of the capacitors near the CPU once, but i did use the laptop for quite a while after that without any issues.
      > my Idle temps were always below 40c for both CPU and GPU, so an overheat warning as soon as laptop is powered on seems unlikely (false overheat warning?, but GPU does not even seem to be detected/ booted as heat pipes remain cold to touch), also i repasted the CPU and GPU multiple times.
      > The guy who sold me the laptop told me that the power adapter was originally a Dell, and it was modified to use with this Sager by replacing the cable with a 4-Pin one from a Toshiba (same pinout as the Sager), but then again i have used this laptop for quite a while on the same adapter.
      > From day 1 of having this laptop, some keys on the keyboard (w, s, t, c and numpad 4) did not work 99% of the time. pressing really hard on any one of them sometimes made ALL of them work for a while. any thoughts on this issue?? (even if its unrelated).

      So what seems to be the issue here?
      GPU not detected ?, False temperature alert?, Bad fan?.
      Any help towards resolving this will be greatly appreciated.
      Thanks in advance .
    • By BasedKnight
      I recently purchased a replacement 980M (Clevo model) for my P770DM-G after the original died, however, after installing the card the laptop doesn't boot. I only get a black screen, and after a couple minutes the fans spin to max before shutting down, which is the same thing that happens when I try to boot it without any gpu at all. I've tried the reset procedure, unplugging, removing battery, and removing CMOS, to no avail. It does beep before shutting down (I counted 22 times exactly). Anyone have any insight as to what the problem is?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.