Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
BAKED

BAKED unlocked and stock BIOS for CLEVO TM, KM, DM and P6/P4 series

Recommended Posts

@BAKED how do I increase current limit or stop the throttling that's happening?

 

I still get the EDP Other(current limit throttling) according to throttle stop even after flashing the unlocked bios on my i7 6820HK (Clevo P65-RSG)

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BAKED Hi I have just tried to flash back to OEM bios but its not letting me boot up into the usb drive during the process 

how can I fix this?

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Klem said:
If you want go back to OEM bios, then you can download stock Clevo bios from Clevo repo, and flash it with Clevo official procedure.

https://repo.palkeo.com/clevo-mirror/
 

 


Tried this does not work.. 

Baked helping me now 

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 

 

Edited by hashcheck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting 

14 hours ago, timbabs1 said:

@BAKED how do I increase current limit or stop the throttling that's happening?

 

I still get the EDP Other(current limit throttling) according to throttle stop even after flashing the unlocked bios on my i7 6820HK (Clevo P65-RSG)

@BAKED still waiting for a version that fixes this.... getting loads of thermal throttling even using throttlestop...

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, hashcheck said:

 


Tried this does not work.. would not recommend these bioses people as you cannot go back to stock

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 

 

There's no problem flashing the stock oem BIOS. Send me the info and I'll prepare a flash for you.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
There's no problem flashing the stock oem BIOS. Send me the info and I'll prepare a flash for you.


A question: since your bios is based on 1.06.04 and Clevo oficial is 1.06.02 wouldn't I hardbrick by flashing the oficial? Since it is a downgrade?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, timbabs1 said:

@BAKED how do I increase current limit or stop the throttling that's happening?

 

I still get the EDP Other(current limit throttling) according to throttle stop even after flashing the unlocked bios on my i7 6820HK (Clevo P65-RSG)

Well yes, the BIOS is unlocked which means there's more options but all the settings are the same as to before you flashed.

10 hours ago, timbabs1 said:

@BAKED Hi I have just tried to flash back to OEM bios but its not letting me boot up into the usb drive during the process 

how can I fix this?

Did you turn off UEFI?

3 minutes ago, joluke@inphtech said:


A question: since your bios is based on 1.06.04 and Clevo oficial is 1.06.02 wouldn't I hardbrick by flashing the oficial? Since it is a downgrade?

Nope, it's no problem att all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this bios allow you to disable the g-sync on the p870dm-g?  I am having issues with OS X and am curious if it is related to laptop g-sync.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was waiting for prema to release a Unlocked BIOS for my Clevo P671RG-G but I think he never release.

Do you have a Unlocked bios for that Clevo Laptop? The P670RS/RP6G would work?

 

I usually reverse engineer things by myself, but I have no idea how I would start with computer BIOS.

 

Thanks!

Edited by racerxdl

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope this BIOS is not reversed PERMA Mods Work and re-badged if so would be the right thing to do is remove whole thread

Edited by hashcheck

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BAKED BIOS for P650RS and P670RS/RP6G

 

Ive flashed bios all went good,thank you but im experiencing weird cpu activities with basically doing nothing just hovering mouse over XTU cpu graph  and temps went up from >38C idle to 44C and  (same settings as before flash)

 

Im using Power Saving mode and automatic profile fan -which before was silent .

I udervolted cpu even further (was -100mV now -150mV) but no effect  and what i see that being in MSHybryd mode gpu fans are constantly spinning .

 Tried custom profile but after some time cpu temps are up to almost 50C without any  activity  

 

 Any clue why it could happening ???

 

 

 

10 hours ago, hashcheck said:

I hope this BIOS is not reversed PERMA Mods Work and re-badged if so would be the right thing to do is remove whole thread

And i hope that is not the case man

 

CPU utilzation.png

 

 

EDIT: I have updeted XTU and its seems that tamps went back down to its former state ,37C idle  :) happy about that , will monitor complete idle cpu utilization further.

 

 

 

 

cpu utilization upgrade.png

Edited by Magru
Media added

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017-07-02 at 7:40 AM, hashcheck said:

I hope this BIOS is not reversed PERMA Mods Work and re-badged if so would be the right thing to do is remove whole thread

Lol no, this is all my code. Been doing this for 5 years.

On 2017-07-01 at 6:48 PM, racerxdl said:

I was waiting for prema to release a Unlocked BIOS for my Clevo P671RG-G but I think he never release.

Do you have a Unlocked bios for that Clevo Laptop? The P670RS/RP6G would work?

 

I usually reverse engineer things by myself, but I have no idea how I would start with computer BIOS.

 

Thanks!

I haven't released any mod for that model sorry. I might later.

Edited by BAKED
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017-06-30 at 5:50 PM, KrackDaddyKane said:

Does this bios allow you to disable the g-sync on the p870dm-g?  I am having issues with OS X and am curious if it is related to laptop g-sync.

Don't think so no.

23 hours ago, Magru said:

@BAKED BIOS for P650RS and P670RS/RP6G

 

Ive flashed bios all went good,thank you but im experiencing weird cpu activities with basically doing nothing just hovering mouse over XTU cpu graph  and temps went up from >38C idle to 44C and  (same settings as before flash)

 

Im using Power Saving mode and automatic profile fan -which before was silent .

I udervolted cpu even further (was -100mV now -150mV) but no effect  and what i see that being in MSHybryd mode gpu fans are constantly spinning .

 Tried custom profile but after some time cpu temps are up to almost 50C without any  activity  

 

 Any clue why it could happening ???

 

 

 

And i hope that is not the case man

 

CPU utilzation.png

 

 

EDIT: I have updeted XTU and its seems that tamps went back down to its former state ,37C idle  :) happy about that , will monitor complete idle cpu utilization further.

 

 

 

 

cpu utilization upgrade.png

Good that it seems to be resolved, these BIOSes are only "unlocked" so it will behave the same as stock. Allthough it might be some bug in the BIOS version itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks Baked on other thread in notebook forums posted a link and few said about Premas work getting ripped off.... good to hear its yours. Have you had any chance to clean up menus yet.

also a way to mod boot logo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Does P870DMG bios has GPU temp throttling increase like Prema's bios?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, wersuss said:

Hi. Does P870DMG bios has GPU temp throttling increase like Prema's bios?

Sounds like that's controlled by the VBIOS and not the mb BIOS, I'm not sure tho.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, BAKED said:

Sounds like that's controlled by the VBIOS and not the mb BIOS, I'm not sure tho.

Might be Vbios, is it newest Bios for P870DMG? I will try it out :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mr. BAKED, Do you have the unlocked BIOS for P750DM2-G, I am currently running  1.06.09RNS1 BIOS from PROSTAR, but want to get and unlocked one, since cannot have access to all overclocking options, and also when I set undervolting in BIOS it automatically goes back to default settings, no matter how many tames I save the Config in the BIOS, already Reset CMOS some times to check if BIOS had any issue.

 

I will appreciate your help...

rsz_20170628_132118.jpg.a1dfe58709c2138550bc5cf15962598d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone i'd like to upgrade my BIOS but its a bit confusing to find which one I should download as my AIDA64 says I have Motherboard Name Clevo P65/67RSRP so I have no clue is it 65 or 67 or even RS or RP ... I mean I could mess my computer badly if I were to flash the wrong one. so any recommendation to get a better reading on which one I should Download ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, [FR]Batailleuse said:

Hi everyone i'd like to upgrade my BIOS but its a bit confusing to find which one I should download as my AIDA64 says I have Motherboard Name Clevo P65/67RSRP so I have no clue is it 65 or 67 or even RS or RP ... I mean I could mess my computer badly if I were to flash the wrong one. so any recommendation to get a better reading on which one I should Download ?

 

This is for your model:

 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baked, I have a Clevo X7200. Am I in the right place for an unlocked BIOS? If not please point me in the right direction, if there is one.

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, th12052 said:

Baked, I have a Clevo X7200. Am I in the right place for an unlocked BIOS? If not please point me in the right direction, if there is one.

 

Thank you

No sorry, that's a really old model. These are for the latest from Clevo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, BAKED said:

No sorry, that's a really old model. These are for the latest from Clevo.

Thank you for responding. It is old but it is all I have for the moment. I'll head back to the GPU threads that I need help with. Trying to get a 680m working with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By AMV
      Hello to all big format laptop users!
      I`ll try to make it as short as possible. I have the Alienware M18X R1 for about 7years, i think. It was a problematic machine all the time. But during warranty period local support fixed everything super fast and free of charge :). I even upgraded from gtx 580m sli to gtc 780m sli. And made primary hdd samsung evo ssd. Unlocked Bios. Power brick i changed 3 times by now. Battery once. And 6moths ago one of the long time ago installed 780m died ( started with artifacts on screen then refused to boot windows). Replaced that and was as happy as ever. The machine kept working stable and i pushed all i could get from it in reasonably modern titles. Even tried RDR2 on default settings, gave me 17fps :). Not sure if SLI is supported for that game. The point is it was running fine for last 6 months.
      What happened:  Gaming as usual, room temp 23C. After around 2hr suddenly black screen. The laptop switched off by itself.
      What i check: First checked power brick. Green light off. Unplug from wall and laptop. After plugging in wall green light back on. Connect laptop light off.
      Next: Tried take out battery, unplug. And hold the PWR button for 1 min. Try to start on battery - nothing. Plug in - green light off again.
      Later: after some googling found that need to try to remove video cards. Done that. OK Nice! Plug in power and it starts as nothing happened on the integrated intel video.
      Found out that i one of the video cards is plugged in that triggers the power brick to trip. (the original upgrade 780m from years ago). 
      Start with GPU: Insert the other one in its slot. Systems start. But immediately i notice there`s no video drivers. OK i think reinstalling and job done. Drivers reinstalled, asked for restart. After restart nothing. Still no driver.
      Windows device manager: This is bogging me. it shows that i have 670M instead of 780m. Windows gives Code 43 Error.
      BIOS: I go into bios just to find that that it has reverted back to A05 (hows that possible?). And its so limited that i cant even choose witch video card to use. But it detects nVidia GFX.
      How to get at least my single 780M to be working?! Update bios again to unlocked? Did this event fry Vbios on my other card maybe?
      System: m18x R1
      SLI gtx 780m
      Unlocked bios (before event)
      nvidia driver 443.x(or there about)
      Win: 7, 64bit
    • By PepoJ
      Hello there!
      I am new on the forum. I'd need some help. I own a lenovo ideacentre t540-icb g, and i would need to unlock all the options in my bios, especially overclocking and thermal configuration. I tried with both amibcp and mmtool, but i didn't succeed (Error 18).
      I wonder if you could help me or give me some advice.
      Thanks in advance.
    • By Qvixot
      Hello everyone! First of all sorry if this isn't the correct forum to post this.
      I bought a laptop few days ago. The laptop is Sager P150EM.
      Cpu:i7 3610qm 
      Gpu: amd hd 7970m
      Ram: 8gb
      Os: windows 8.1 pro
      So my problem is that everytime i install the amd driver after the intel driver my laptop freezes or gets a bsod or something that stops it from working. Any help would be appreciated. I saw somewhere something about vbios does this matter anywhere?
    • By pippocarlot
      Hello everyone! I am looking for an answer to a problem I cannot find a solution to ... I purchased an Amd wx 4150 MXM GPU module su e bay to upgrade my HP 8570W Mobile Workstation which is currently equipped with a Fire Pro M4000. Once the new GPU has been installed, the PC screen no longer turns on but works only with external monitors connected via the docking station. The same happens once the drivers are updated! If I put the old card back on, the integrated monitor starts working again ... How can I fix it?
    • By Swick1981
      Bios Release Version – v2.0.0
       

       
      Updated or Modded Items:
      A11 UNLOCKED BIOS FOR m18Xr2 (UNLOCKED BY SVL7 AND FULL CREDIT GOES TO HIM FOR UNLOCKING!)
      SVL7 Also created the PRR2.EXE tool that allows you to flash the new bios by unlocking it.  (FULL CREDIT GOES TO HIM FOR THAT FILE PRR2.EXE)
       
      Here are ALL the things I've added, modded, and enhanced on this bios -
      I've added FULL LEGACY SUPPORT ON THIS BIOS with ONE or TWO CARDS (SLI).  You can FINALLY use Win 7 OS on your machine and run the 900 series GPU's! 
      This is a MAJOR breakthrough!
       
      LEGACY SUPPORT Confirmed.  Works with 900 series GPu's in single OR SLI formation Updated the Intel RST Legacy to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated Intel RST UEFI to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated the ONBOARD Video Card for the HD3xxx to v2171 - FROM v2132 Updated ONBOARD Video Card for the HD4xxx to v2171 - FROM v2132 Updated the LAN Firmware & PXE Boot from 2.0.5.9 to v2.0.6.6 ADDED NvMe Support for m18xr2 ADDED M.2 support for m18xr2 Updated CPU Microcode to v29 for the 2900 CPU's Updated CPU Microcode to v1c for the 3900 CPU's Updated GOP Driver for Intel Sandy Bridge CPU Updated GOP Driver for Intel Ivy Bridge CPU Updated MAIN GOP Policy module for the m18xR2 Eliminated some code that wasn't used in the m18xR2 Updated CSM Module (v2) Streamline some coding to make mod(s) run a little more efficiently (v2) Added FPARTS.TXT to rar file in v2. (I had forgot to add it in v1) v2.5 to be released shortly.  I've updated a few more modules that I didn't realize could be updated.  (It's only 3 modules, but it's still an update!)   It should be released in about a week.  Hope this helps ya'll!  
      Instructions to flash:
      Use a flash drive to create a boot disk into dos Unzip ALL files into the root of the flash drive (flash.bat, r2final.bin, fpt.exe, flash.bat, prr2.exe, fparts.txt,m18r2.hdr, m18r2.hdr.bin, readmefirst.txt) BOOT INTO DOS – Note, that when you set the bios to legacy in order to boot into dos, you MAY have to reinstall OS!  (Just be prepared to reinstall no matter what) Once you boot into dos, run the file flash.bat It will unlock your bios (THANKS TO SVL7’s BIOS UNLOCKING TOOL – ALL CREDIT TO HIM FOR THIS TOOL!) Let it flash… Reboot your pc, and enjoy the MASSIVE updates!  
      Be on the lookout as I do plan to release newer version with more updates in the future.  However, it wont be for at least a few weeks as I'm now working on legacy support for the m17xR4 and several other systems.  So please be patient!
       
      ENJOY!
       
      Thread link for more information and discussion:
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.