Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Shez

2013 15" rMBP / 2012 Mac Mini + GTX1050Ti@16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + 150W DC + Win10 [shez]

Recommended Posts

No issue up to now, everything is stable, easy and cheap setup. However, Nvidia Optimus isn't working with latest Nvidia drivers.

 

Hardware:

 - Mac mini Late 2012 (MD387LL/A) / Macbook Pro Retina Late 2013 (ME293LL/A)

 - Akitio Thunder2

 - Zotac GTX1050Ti

 - Samsung T3 Portable SSD - 250GB (for Windows To Go)

 - DC 12V/12.5A from Aliexpress

 

Setup:

 - Install Windows 10 as Windows To Go with Rufus;

 - Install Bootcamp;

 - Reboot to Windows with Akitio connected and install latest Nvidia Driver;

 

System Start:

 - Connect External SSD with Windows To Go to your Mac;

 - Power up and hold down ALT keyboard;

 - Connect Akitio and wait 2-4 minutes;

 - Choose Windows from boot menu;

 

sorry guys, I can't attach files here, every times it gives me an error. I uploaded images and benchmarks to my google drive here

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By blancaster
      does anyone know why a vbios file  8mb in size for nvidia k80 , myu backup bios is only 256kb
    • By IveGotRoot
      I have recently upgraded my laptop(an M6800 firepro 6100) and replaced it with an GTX 980m. Nvidia says that the latest driver(461) supports my card but i can only install up to 388.13 Ive tried to mod it but i can't figure it out. I can run the latest linux driver tho
    • By Freddyicy
      I have spent a little time in the past few days looking around this site. I would love for someone to point me in the right direction to a forum that has information that could help me out with my problem.
       
      I have a:
       
      Alienware M17XR3 
      Windows 7 Home Premium 64-bit
      Intel I7-2820QM 2.3
      Bios InsydeH20 Version 1.0 A12
      NVIDIA GeForce GTX 460M
      (4x) 4 GB Ram
      samsung 2.5" 256 SSD (SATA3.0Gbps)
       
      It has been an amazing machine for the last 10+ years. Minor issues, nothing that an Alien Respawn could not fix, till now! On battery power it works just perfect.  Then I plug it in and it's all OK until I try to do anything, and then the screen goes white. The screen sometimes goes yellow, sometimes blue, but mostly white screen. It will do nothing until I do a hard reset (holding the power button till it turns off and turn it back on) with the power unplugged.  If the power is not unplugged then it will go through boot up to windows swirling dots then go white again. If I plug it in and do nothing I can charge it, unplug and continue what i was doing. I have tried a lot of solutions bouncing around the internet, and thought I was having a DC Jack connection issue (replaced the ac/dc power adapter, then the motherboard). I get a better connection now but with the same white screen result. I stumbled into this forum and I'm hoping to find solutions to my issues.  Then upgrade like so many others have.
       
      Any ideas, comments or suggestions welcome.
       
      Thank you in advance!
       
    • By svl7
      NVIDIA 'Maxwell' VBIOS mods
       
       
      Here you find modified VBIOS versions for the mobile parts of the Nvidia 'Maxwell' series.
      The VBIOS versions in this post are tweaked for performance and versatility. You'll get almost complete control over the performance parameters of your GPU.
      List of available VBIOS mods:
       
      Nvidia GTX 970m - 'OC edition' rev0 - >> 6 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments Nvidia GTX 980m - 'OC edition' rev0 - >> 8 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments  
      Screenshot demonstrating the capabilities of the 970m versions:

      >> Read the instructions carefully before flashing! <<
      If anything is unclear after reading or if you have additional remarks, please post in the thread.
       
      Flashing:
       
      - Go to the device manager -> 'Display Adapters' -> chooser your GPU, right click on it and choose disable
      - Flash the VBIOS with mnvflash, a modified version of nvflash (see attachments). Here are detailed instructions for nvflash in case you aren't familiar with it.
      - After the flashing is done: Enable the GPU once again in the device manager.
      - Reboot
       
      Do NOT use driver 347.09, it's broken and useless and won't allow you to overclock, even with the stock firmware.
      Don't distribute the files hosted here outside of Tech|Inferno. Don't modify the files you download here.
       
      Donation link in case you want to buy me a beer

      Thanks and cheers!
    • By TheLoser1124
      Hello, A couple of days ago I got a new GPU but when I installed it into my computer I was unable to use it but now I know why. When checking the device manger I went into the events tab of my GPU when I went to view all events, I noticed an error it said " event 411 kernel PnP " and It also said Problem Status: 0xC01E0438. I believe this is why my GPU hasn't been working on my PC. If you know how to fix this problem or have info on how to fix this problem that would be greatly appreciated. I'm also using a EVGA NVIDIA GeForce GTX 1660.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.