Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
eGPU Enthusiast

Setup 1.30 Discussion

Recommended Posts

There have been several Dell owner's linked from http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/6578-implementations-hub-tb-ec-mpcie.html#dx11 that are using Setup 1.30 for various functions: resolve error 12 using PCIe compaction, disable dGPU, provide a diagnostic interface for eGPU detection, switch ports from Gen1<->Gen2, provide mPCIe whitelisting.

Details of how to acquire the software are posted on the first post of this thread.

erm...i dont know about Port Gen1 - Gen2 ..im still new~.and i dint see my laptop version in the Implementations Hub: TB, EC, mPCIe list...... btw...what about 2.0? i got egpu Beast model.

Share this post


Link to post
Share on other sites
erm...i dont know about Port Gen1 - Gen2 ..im still new~.and i dint see my laptop version in the Implementations Hub: TB, EC, mPCIe list...... btw...what about 2.0? i got egpu Beast model.

Gen2 is PCie 2.0. Gen1 is PCIe 1.1. The difference is the former gives twice the bandwidth. Your system is Gen2 capable but if the BIOS isn't setting the mPCIe port to Gen2 then you can use Setup 1.30 to do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Possible stupid question, but I am new to anything tech, will this 1.3 set up work for a 2012 rmbp and 64 bit windows installed via regular bootcamp.

Sorry, very new to this...

Share this post


Link to post
Share on other sites

eGPU Kit is very expensive... but it's a very good way to play hard games on laptops. and also if you want to change it, you keep the eGPU kit lol

- - - Updated - - -

there is a cheap one in banggood , google it . its only 50 bucks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys any solution when my OS doesn't load whenever I chainload my OS after setup?

My procedure was first Hot reset my eGPU then compact to 36bit (iGPU, dGPU,eGPU) after that I enable Gen2 Port for optimus then disable my dGPU recompact again this time only iGPU and eGPU, run test, then chainload boot on MBR (tried bootmgr also it doesn't work).

My GDC also was always on red LED even I reset it.

My Setup

GDC EXP BEAST v6 (using mPCIe)

14" ASUS X450J

iGPU Intel HD 4600

dGPU NVIDIA GT 745M

eGPU Asus STRIX 970M

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi guys any solution when my OS doesn't load whenever I chainload my OS after setup?

My procedure was first Hot reset my eGPU then compact to 36bit (iGPU, dGPU,eGPU) after that I enable Gen2 Port for optimus then disable my dGPU recompact again this time only iGPU and eGPU, run test, then chainload boot on MBR (tried bootmgr also it doesn't work).

My GDC also was always on red LED even I reset it.

My Setup

GDC EXP BEAST v6 (using mPCIe)

14" ASUS X450J

iGPU Intel HD 4600

dGPU NVIDIA GT 745M

eGPU Asus STRIX 970M

1. Confirm Chainloading works before making any PCIe config space changes:

Set Chainloader.mode=MBR, Chainloader->Test Run.

2. Then perform the steps you require. From your post you'd need:

(i) PCIe Ports ->Hot Reset. Hit F3 to add to your startup.bat

(ii) Set PCI Compaction->ignore [dGPU]

(iii) Perform a 32-bit PCI compaction (highlight PCI compaction->Run compact, hit F1 for a list of ones to try)

(iv) Video cards->dGPU[off]

(v) Startup.bat->Test Run

(vi) Chainloader->Test Run

Advise DO NOT set Gen2 until after you've got a confirmed GPU working. That's because EXP GDC Beast has had flakey Gen2 reliability.

If need further help with this, please email me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks good! unfortunately my Y500 doesn't have an ExpressCard slot, right now I'm searching for a method to use the Ultrabay slot, and if that doesn't work I'll try to use the mPcie slot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Duck, please share some pictures of your rig, 3dmark11/13 benchmarks and the installation steps to get it all going. Those will help other users with the same notebook leverage off your pioneering work to do the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. I have sent $25 to nando and I'm trying to to get setup 1.30 delivered. How do I go about doing that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.