Jump to content
Review: E-Win Champion Series Gaming Chair Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Brian

OFFICIAL: Alienware M15x Owners Lounge

Recommended Posts

I bought my M15X back in December 2009 and it's still going strong. Only issues I've had were an arrow key breaking (which Dell replaced under warranty) and the little rubber pads that the screen rests on when the lid is closed popping out. These glue back in pretty easy tho.

Had no issues since then, it's a really well built, sturdy laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just got mine reballed the other day i dont even know if he reballed it or not but he gave me 2 months warranty, i pad for like $90 is my 260m suppose to go 95c while playing my ac is turned on and it still gets hot or should i buy a new gpu

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a quick question regarding the M15x and 240W psu. What does it say in the power menu of the bios when the 240W psu is connected?

Share this post


Link to post
Share on other sites

depending did you pull the middel pin?........but otherwise non dell adapter or something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is a Dell 240W FWCRC with its middle pin intact. Most of the time it won't get recognized by the BIOS. Same behavior in my AW17 as well. Showing up as unknown whereas it should show as a 240W. I found a picture on T|I that shows 240W in a M15x if connected to a 240W adapter. I wonder if it is totally dead or just the ID chip that is acting up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is a Dell 240W FWCRC with its middle pin intact. Most of the time it won't get recognized by the BIOS. Same behavior in my AW17 as well. Showing up as unknown whereas it should show as a 240W. I found a picture on T|I that shows 240W in a M15x if connected to a 240W adapter. I wonder if it is totally dead or just the ID chip that is acting up.

Yeah, that happens. The definite cause is beyond anyone. Some people seem to solve it by pulling the middle pin, for others that doesn't fix it.

I personally had this issue with my original 150 PSU and I continued to have it with my 240 PSU which makes me believe in my case it is not the PSU that is acting up.

I've resigned to simply pressing the F1 prompt every time I boot up, because it takes less time to do that 1-second long action over the remaining lifetime of your computer than it does trying to find a solution to the issue. I guess it all depends on how much it annoys you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i need help ... i have an alienware m15x with an gtx 660m and the the driver for this card says to me : "the driver is not compatibly to your windows version" and the card is not an gtx 660m in the manager from windows 7 its an standart-vga card. can any member please help me ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello everyone i'm new and just upgraded my m15x to the amd 6970m

i have a question with the 150w adapter bf4 fps would dip to 33fps on lowest settings and it would stutter alot after playing about 10-15min.

so i turned up the mem. clock to a 1000 and put a 240w psu now the game runs between 92-52 fps and seems like the stutter is minamil

do you guys think will be fine or do i need to pull down the mem. clock

thanks any help is appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello everyone does anyone have a dell m15x resource dvd. because when i download the drivers from dell it seems like my m15x runs very slow after installing them even on a ssd

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Successfully upgraded my GT 240m to a Clevo 680m 4GB, and wow, what a difference!! Super happy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is there still anyone having M15x? i get mine about month ago.. purchase price was awesome 100€ :D

 

edit. is there anyone in EU having gpu cards on this thing to sale? now it has useless 5870 and looking better one.. laptop is girlfriends FB machine now.

 

Edited by jps67

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello all, been awol a while from forums in general, joined this one with my $60 usd m17x (needed a new gpu) and you all helped me on upgrading that, now i have a new $100 m15x, not to bad, nebula red, i5 540, 4 gigs ram, all stock aside from the upgraded 250gb ssd it came with, 150 psu. looking into upgrading this one to the 740xm and leaning towards a r9 290 gpu, it has the 5850 gpu in it now, only game i really play now a days is FFxiv which the 58 handles quite well at 720 >_< lol.

tried to upgrade to 16gb's but it really doesnt like my corsair vengence 16gb kit that i had to sneak out the m17x (the wife has laid claim to it hence im on the 15) any of you guys that have got this working if you can link me to what rams worked for you or if theres a thread keeping track of this please link me there.

 

PoeticRuins

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys, just ordered a new m15 x R4 config as follow

 

8th Generation Intel(R) Core(TM) i7-8750H (6-Core, 9MB Cache, up to 4.1GHz w/ Turbo Boost)
Windows 10 Pro (64bit) English
NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 1070 OC with 8GB GDDR5
Black
15.6 inch FHD (1920 x 1080) 60Hz IPS Display NVIDIA G-SYNC Enabled
16GB, DDR4, 2400MHz
1TB 7200RPM HDD
512GB PCIe M.2 Class 50 SSD
240W Power Adapter
US Power Cord
System Software
Lithium Ion (99 Wh) Battery
 
it should be enough to play current games and get back on BF4, I am skipping BF V for the obvious reason. so please let me know what are your thoughts about this config

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Brian
      Since we didn't have one yet, this is it. I'll update this post with the newest driver releases,and news for the R3. Please keep all M17x-R3 posts confined to this thread if possible.


      System Files Download Links System Bios Bios A03 Chipset Intel HM67 Cougar Point chipset, Intel Management Engine Interface Audio IDT 92HD73,A00. If the Dell IDT driver gives you problems, try this one. Card Reader Realtek RTS5209 Card Reader USB 3.0 NEC USB 3.0 Touchpad Synaptics TouchPad - 15.1.19, A00 Bluetooth Dell Wireless 375 Bluetooth Module - 6.3.0.6300, A00 Dell Wireless 1501 Half Mini-Card Dell Wireless WLAN 1501 Half MiniCard - 5.60.48.35, A00 Intel Wireless 6300 Intel WiFi Link 6300 - 13.3, A00 Intel WiMAX Link 6250 Intel WiMAX Link 6250 - tic TRFXW0115MUP, A06-1 Intel Wifi Link 6250 Intel Wifi Link 6250 - TRWFW1318D,A04 Atheros AR8151 Atheros AR8151 - 1.0.0.36,A00 Intel Rapid Storage (HDD) Intel Rapid Storage Technology - 10.0.0.1046,A00 Free Fall Sensor ST Microelectronics DE351DL Free Fall Sensor - 2.00.11.14, A00 AMD 6870M Display AMD Mobility Radeon HD6870 - 8.80.6-101202a-109902C-Dell.4, A00 Intel HD Graphics 3000 Intel HD Graphics 3000 - 2246, A00 nVidia Internal 3D Stereo Controller nVidia Internal 3D Stereo Controller - 266.08, A00 nVidia GeForce GTX 460M nVidia GeForce GTX 460M -266.08, A00 Alienware OSD Alienware OSD Application - 0.31.0.8C, A00 Alienware Command Center Alienware Command Center - 2.6.2.0, A00 Alienware Wallpapers Alienware Wallpapers - A01 Alienware GUISE custom theme Custom Desktop Themes - A-02 Alienguise Theme Combo-Win7   Intel Management Engine Interface
    • By trollmaster182
      hey guys, new to the forums here.
      so yesterday i traded my Xbox one (i actually bought it for 99 cents last year) for a co workers Alienware m15x, its got the core i7 820qm, 8gb ram, no hard drive (i threw a 500gb sshd in and imaged it) it had a gt 240m (i put a gtx 470m in it). the laptop is kinda beat up and will need a new bottom (like $15 on eBay) but i got the gtx 470m and the laptop for my xbox one so i dont think it was a bad deal.
      i installed the gtx 470m yesterday and it wasnt taking the card so i created a DOS bootable thumb drive and upgraded the bios. And presto she fired right up. i couldnt find the drivers for the card anywhere and the nvidia ones wouldnt work, so i used one of those driver utilities to find the drivers (the program seemed sketchy but it worked). so now i have the right drivers and everything however the card is running really slow, 50mhz clock speed, 135mhz memory clock.
      so thats where im at, im currently moving so i will wait on ordering the parts but i plan to get all new casing and a new keyboard. i tried msi afterburner and i cant adjust the clock speed on the card at all so im considering selling the gtx 470m since dell doesnt support it and getting a gtx 460m.
      I'll try and post some pictures later on tonight, luckily this isnt my main laptop so i can take my time on it (i use an Alienware 17 r5 as my main) anyways, any help with the upgrade would be hugely appreciated, and let me know of any other upgrades i should do to the laptop.
    • By Clearik
      Hello all! I really hope I'm not breaking any rules or anything by doing this, but I have a quick question.
      I'm currently using svl7's 770m inf. file for driver version 320.49 for my Alienware M15x. It works awesomely, and svl7 is a lifesaver, but I've had this particular driver for a good bit over a year now, and I was just wondering if he had maybe released a more up-to-date inf. file for the newer drivers for the 770m for the Alienware M15x.
      I noticed the newer drivers use a inf. file with the name "nvcvi" as opposed to "nvcvn".
      Thanks again everyone for y'all's help!
      P.S. My OS is Windows 7 Home Premium 64x
    • By dantistruct
      So I have had my Nvidia GTX 765m installed into my M15x for quite some time now and have been pleased with it ever since. I recently had to reformat my laptop sadly, when I restored windows 8 back onto my laptop. I notice that the gpu isn't installing. I did not try to reflash it or tamper with the Vbios, because I did not want to go there if I don't need to / screw up what was already flashed onto it. I have tried my modded nvidia drivers they don't work. any idea what I can do to solve this? I miss my card and miss using it.
      This is the error I get:

    • By Kenzo
      Hi there!
      I plan to upgrade my Alienware m15x to a GTX 670mx or GTX 770m. Now the GTX 770m is cheaper than the GTX 670mx on ebay.
      Has somebody experiene with the GTX 770m in an Alienware m15x? Are there Problems with the Onboardsoundcard (Whitescreenproblem)?
      Thanks for your help!
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.