Jump to content
vicrains

HP Dv6-6c01et A7N33EA + Exp Gdc + Evga Gtx 1070 SC ACX 3.0 + Win10 Problem

Recommended Posts

Hi everyone,

I'm newbie here so if I'm posting somewhere wrong or smth like that just warn me.

 

I search in this forum and also at google about "code 12" and "code 43" almost thousands times. Specially for exp gdc but couldn't find anything can help me. I looked for modded bios, whitelist.. At least I realized that there is no modded bios for my pc(I'm gonna write all supported bios versions down here). All cable connections are correct, I can see Nvidia GTX 1070 at device manager with error code 12 and sometimes code 43.

 

I couldn't disabled my amd redeon graphics in bios, just uninstalled from device manager with files. Now my pc running only with Intel HD 3000 by own screen. I do not get any display on my 24" screen which one is connected to 1070 by HDMI. But when I boot my pc, 1070 fans are running with white lights are on GPU. But screen display doesn't show anything. Pc running with own screen.

 

My PC Specification; (Windows 10 - 64 Bit)

Product Number
A7N33EA
Microprocessor
2.2 GHz Intel Core i7-2670QM
Chipset
Intel HM65 Express
Microprocessor Cache
6 MB L3 cache
Memory
16 GB DDR3
Memory Max
Supports up to 16 GB DDR3 (2 user accessible)
Video Graphics
AMD Radeon HD 7690M XT (2 GB DDR5 dedicated)
Hard Drive

1 TB SATA (5400 rpm)
Up to 16 GB partition for system recovery
Multimedia Drive
Blu-ray ±R/RW with SuperMulti DVD±R/RW Double Layer
Display

39,6 cm (15.6")
39,6 cm (15,6") Full HD anti-glare LED (1920 x 1080)
Network Card
Integrated 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
Wireless Connectivity

802.11 b/g/n; Bluetooth
Sound
Beats Audio

 

BIOS Versions;
F.12(SP55375)

F.19(SP57474)

F.1A(SP58987)
F.1B(SP59775)

F.1C(SP60655) - Current

 

Exp gdc connected by m-pci/e.

I have 350W PSU just for GPU.(170W needed)

 

I tried to install nvidia driver, remove amd by DDU, run only 1x8gb ram(tried at both slots), remove wifi adapter from device manager with files,

Anyone can help me about how to get result-fix this issue. There is no problem to disable pc own 15.6" screen. Just want to run my pc with good screen by 1070.

 

Thank you since now

Edited by vicrains
edit some words.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By handale30
      I added this post in the another forum a few months ago but felt like it could also help someone here, enjoy... So ive owned quite a few Alienware laptops but out of all of them my favorite has always been the great m17x R4. I love its aggressive looks, its lines and grills remind me of lamborgini design, the 1 glass sheet screen, the media keys looked futuristic and its laser etched name plate added a touch of personalization and attention to detail that they used to have. So considering it still has powerful specs for modern standards, i7 processors, 32gb ram, 2ssd and 1msata slots, 120hz 3D display, mxm slot, sd card reader, I couldn't help but to sell my 2 current laptops (15 R1 980m, 4k, 15 R3 1060) and purchase a pristine example of this machine with all its original packaging to upgrade it up to todays specs.   The Original Specs of this particular system were:  * Intel i7 3820qm 2.7ghz / 3.7ghz  * Nvidia GTX680m 2gb  * 8gb DDR3 RAM 1600mhz CL11  * 250gb Samsung 840pro SSD  * 1tb Seagate Momentum HDD  * 17" 1080p 120hz 3D display Desired Upgrades:  * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Nvidia GTX 1070 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1600 CL10 Corsair  * 1tb Samsung 860 EVO SSD  * Liquid Metal and better thermal pads    2019 Specs: * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Zotac GTX 1070mxm 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1866 CL9 Corsair Vengeance  * 1tb Samsung 860 Evo SSD  * 256gb Samsung 840 Pro SSD  * Liquid Metal and Fujipoly 17w/mk thermal pads  * 17.3" 1080p 120hz 3D display   I already purchased the GTX 1070 mxm, 32gb RAM and the 1tb SSD. The GTX1070 is installed and working at its full power. I applied Thermal Grizzly Conductonaut liquid metal thermal compound to both CPU and GPU and Fujipoly ultra extreme 17.0 W/mK thermal pads with my modified GPU heatsink and new X-bracket. CPU is overclocked from OEM BIOS to stage1    4.1ghz  3.9ghz 4cores. No chasis or board was cut or damaged during this process as I wanted to keep its integrity and no throttle issues what so ever. As I already had the 120hz edp screen, it was an easier job to do and thanks to @Striker123 and to @D4ddy for their threads as they made me have the guts to go through the project and to Rick for selling me this perfect example of a computer.   Alienware m17x r4 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/msi-gtx-1070-mxm-successfully-working-on-alienware-m17x-r4-another-socket-victory-against-bga-crap.803637/ Alienware m17 Ranger 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/alienware-17-r5-gtx-1070-mxm-3-1b.800137/   Here are some before and after benchmarks so you can see this baby flying let me know what you think about these numbers... I will be uploading more pictures soon as it only lets me upload 5. If you guys have any questions id be glad to help out.   current issues:    - the GPU fan does not automatically work so I have to use HWinfo to manually build the fan table but HWinfo sucks balls at this and doesn't start them automatically either, also with HWinfo I take control of both CPU and GPU fans at the same time and sometimes I just want my CPU fan to be spinning. so if someone has a fix for this man that would be great!    
    • By can rx
      Hello to all dear visitors, 
       
      I have been using Lenovo y510p notebook for two years but in games I think my graphic card is inadequate. After that I've bought Mini PCI-e EXP GDC and attached it to where the wireless card socket is.  However because it has x1 speed its performance is too low. Even though on tests rx460's ranks is low than rx480, it has more performance.
       
      In x1 PCI-e port, the performance is too low and inefficient. On GPUz programme, use of memory controller is 20% but use of GPU is 100%. I mean, I've been hooked to the x1 speed.
       
      Components : EXP GDC version 8.0 +450w PSU + rx480
       
      I've read all pages about ultrabay, I want to buy and to share in forum.
       
      If anyone has ultrabay to PCI-e port, I want to buy. Please help.
       
      Thanks for everything.
    • By PrecastFlame
      Hi, I'm having problems trying to connect a GTX 750 Ti to my Lenovo T420 using the dock EXP GDC Beast (express card version).
      My laptop: Lenovo T420
      RAM: 8GB DDR3
      CPU: Intel Core i5 2520M
      GPU: Intel HD Graphics 3000
       
      My problem is: if I plug the express card and I turn on the laptop it doesn't boot up and the screen becomes horrible, with coloured pixels and a sound like "bip-bip".
      If I try plugging the express card when the laptop is already turned on it sees the gpu, but if try installing the drivers I have to apply the modifies restarting the computer.
      I hope you understood my problem (I don't speak English very well).
      Please help me, It's making me crazy!
       
      EDIT: I didn't say that if I plug the express card when the pc is already turned on, in the device menager there is "Error 12" on the gtx 750 ti
    • By Rocketeer
      Hello,
       
      I have a lenovo y480 trying to set up exp gdc with mini pci-e. I followed the instructions to the letter and still my system does not detect it. graphic card i am using is a evga 1060 and windows 8.1   I am willing to upgrade to win 10 if that would make it easier, just looking for some guidance since i am a beginner at this.
       
                                                                                                                                                                                   Thanks
                                                                                                                                                                                         Tony
    • By Sarafan
      Does anyone have experience with this?

      Some threads I've seen have done it on a 17 inch laptop, I was wondering if it was possible on the 15 inch version as well.

      What issues will I face? I read about having to have a custom BIOS and vBIOS..but also HDMI/audio issues.

      I guess I should also upgrade my CPU, which runs really hot (i7 4800MQ), but not sure another Haswell chip will run any cooler.

      I've used liquid metal and even that hasn't changed temperatures much, it still reaches 93C pretty easily.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.