Jump to content
  • NVFlash 5.513.0 Released


    Brian

    The new leak of NVFlash version 5.513.0 with their new RTX GPU (Turing) support is now available in our download section. This includes support for NVIDIA's new RTX 2080 Ti, 2080 and 2070 desktop GPUs. As always, use caution when reading/writing vbios files as you can potentially brick your card and void your warranty. 


    • Thumbs Up 1
      Report Article


    User Feedback


    Great, thanks for info!

     

    EDIT: ugh, just noticed it's old version

    Edited by GoMati

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites


    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

    • By ounces
      After spending significant time and effort to obtain "DC" screen for 8770w (which is essentially a regular IPS panel with fancy board that converts 8bpc LVDS to 10bpc DP), I have finally got and installed one. All works great, except of the one problem...

      It has pretty bad banding / posterization in lower shadows. I have tried profiling it in different modes (full range, sRGB, rec709) - issue persists, and it indeed shows only in the lowest part of the characteristic curve. Mids and highlights are represented fine and show low deviation from reference values.

      GPU is HP K4000M, Nvidia drivers installed "as it is", video-card is identified without a hitch.
      Banding was not present with the original TN panel using the same GPU.
       
      While checking a software side, I have noticed that Win10 has bit depth set to 8-bit...
       

       
      My initial reaction was, - "Easy, let's change it in `nvidia-settings` and we're all set":

      ...but that would be too easy, right? After selecting 10bpc and clicking "Apply" screen went off and back on, only to show that depth stayed at 8bpc. Repeating the above few times yielded exactly the same result and I'm not in a hurry to meet a cliched (and laymen) definition of insanity.
       
      Let's check GPU-Z. So far so good, nothing unusual. Notice the highlighted BIOS version and subvendor string:
       
      Time to delve into other tabs. We are running WDDDM v2.4 which supports GPU dithering, but hey... BIOS version has changed!
       
      Briefly back to `nvidia-settings` to check what is reported by vendor's own utility:

       
      So far, we have two strings for BIOS version:
      80.04.5A.00.02 (let's call it an "A") 80.4.33.0.37 (let's call it a "B")  
      Notice how 2nd one seems to not follow hexademical notation. Lastly, "NVIDIA BIOS" drop-down, reports "A" version:
       
      ...and monitor section which confirms that rig is indeed capable of 10bpc, but currently running at mere 8bpc:

       
      Windows "Adapter settings", reports version "B". It's 2019, diversity is a must.

       
      "NVidia inspector" is of the same opinion:

       
      Now, let's use some seriously legit tools and check-in exported BIOS file in `nvflash`:

       
      Here we have two three interesting findings:
      Reported vendor is Dell, not an HP. See this link for details. BIOS version is back to "A". Have I already mentioned diversity? MXM module uses MX25L2005 flash storage in WSON-8 packaging. If things go real nasty, we should be able to rescue a patient via Pomona clip and external programmer.  
      Loading the same file in "Kepler BIOS tweaker" confirms the facts:

       
      EDID settings, courtesy of NVidia Control Panel. Hex dump can be found at the bottom of this post.
      ...Shall I be worried about "60.02Hz" refresh rate?
       
      To summarize:
      Why two different BIOS versions are reported? Anything to do with UEFI (e.g. HP is sideloading its own during boot)?.. Why two different vendors reported? As far as I remember, this is branded HP GPU. Where to get "clean" BIOS of K4000M for future experiments? Ideally from 8770w equipped with "DreamColor" panel from a factory.  
      Link to the dumps, BIOS ROM and monitor EDID: https://mega.nz/#F!zGgRmQIL!9q2QFZtHuK2RQ-WHXMA4Mg (also attached to this post)
      K4000M.zip
    • By Blocker35
      Hi guys, bit of a rookie to the whole EGPU scene. Currently I have:
       
      - MacBook Pro 2015 13inch (3.1GHz Core i7 16GB RAM)
      - Razer X Core 
      - Apple TB3 to TB2 Adapter
      -  TB2 Cable (Cable Matters)
      - 23inch AOC External Monitor
       
      I am wonder about what graphics card to get to run X-Plane11 with high graphic settings?
      I have purgewrangler set up and ready to use with an AMD graphics card, but am also open to the idea of an Nvidia graphics card.
      Any advice appreciated. I did not buy a Windows PC as I need a Mac for various other things and wanted an all-in-one laptop.
    • By IAmSteveRogers
      I have been attempting to change my boost clocks values for the longest time, though I've been unsuccessful. I managed to flash my modded BIOS, though no changes seem to have had happened, along with no errors either. Here's all the stuff I used and was able to get. If someone is able to help me with this, it would be greatly appreciated.
    • By Edrc
      Hello,
       
      I am new on this forum, so I am sorry if posting at the wrong place. It's been 2 weeks that I am searching how to make my GTX 980M 8GB working Inside my Alienware 17 R1 (June 2014, i7 4710MQ, 60 Herts Display, OPTIMUS and the GTX 880M Inside died.)
      After "quickly" looking some forums, I saw that a 980M would easily fit Inside … but maybe I was wrong.
       
      Hardware wasn't a problem. I've also could install drivers by modding the nvdmi or nvcvi. inf files. The card was recognied BUT :
      the clock speed is locked a 135 or 405 Mherts and fan is not runing when booted up.
      I tried to flash vBios with nvflash and some ROM I found on vBios collection … but no way to get this working properly.
       
      So, i'm coming here. I've seen many people talking about Prema or svl7 or other big boss in the place … but ? how ? where ? when ?
       
      Inside the peripherial manager I have this in remote acces path : PCI\VEN_10DE&DEV_1617&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&D590A51&0&0008
      So I assume my GTX 980M card ID is 1617 and vendor and PC Model are 05AA 1028.
      But near the "Standard Microsoft Video Card" there is a yellow exclamation point and Inside details it says "this peripherial doesn't work properly" when no Nvidia drivers installed.
      I could find some vBios with 1617 (Asus) but black screen at boot up. Since laptop model where not the same .. probably.
      And I wasn't able to find 1617 with the existing 05AA 1028 … as the GTX 980M was not an option for my model. (AW 17 R1 2014 ,60Herts)
      I tried 353.60, 382.33 and 419.35 drivers. The latest one seems easier to install but longer.
       
      BIOS is A16 from Dell. And I am using Windows 10. Got a Dell 330W brick. 
       
      I saw a guy with the exact model as me, he gets a modded vBios especially for his configuration, then everything worked easily … but can't find the topic again
       
      I guess depending on the card info and the laptop model … a dedicated vBios is required … 
       
      So, If anyone here got some informations or any kind of help for me, it would be very nice.
       
      Thanks for reading and help.  
       
      PS: there are a lot of files, pictures and links that I can't see on this forum .. even after registration …. 
       
    • By Kel
      I got the exp gdc beast 8.5 got all the connections right... laptop boots up... fans turn on the gpu.... device manager detects gtx 1060 with a “ ! “ in a yellow triangle. Now what to do.... i tried to do the bios mod.... but realised that i have 3.07 version. 
      Questions-
      1 is there any way to get this done without the mod?? 
      2 if mod is the only way... kindly help me with step by step instruction in laymans terms... i m not a techy... so i might not understand technical terms.... altho i am interested... but learning yet. Please help. 
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.